Žudikų ieškantys JAV pareigūnai aptiko bėglių pėdsakus

JAV pareigūnai, jau dvi savaites ieškantys pabėgusių žudikų iš Niujorko valstijos kalėjimo, aptiko jų pėdsakų. Richardo Matto ir Davido Sweato DNR buvo rastas apiplėštoje trobelėje, skelbia CNN.

Bėgliai iš Klintono pataisos namų ištrūko birželio 6 dieną ir nuo to laiko nebuvo pastebėti – bent jau teisėsaugos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Bėgliai iš Klintono pataisos namų ištrūko birželio 6 dieną ir nuo to laiko nebuvo pastebėti – bent jau teisėsaugos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Policijos pajėgos iššukavo visą Franklino apygardos teritoriją sraigtasparniais ir įvairiausiomis transporto priemonėmis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Policijos pajėgos iššukavo visą Franklino apygardos teritoriją sraigtasparniais ir įvairiausiomis transporto priemonėmis.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 23, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 6:40 PM

Bėgliai iš Klintono pataisos namų ištrūko birželio 6 dieną ir nuo to laiko nebuvo pastebėti – bent jau teisėsaugos.

Tačiau šeštadienį liudininkas pranešė matęs kažką bėgantį į mišką netoli trobelės vos 40 kilometrų nuo kalėjimo, iš kurio pabėgo nusikaltėliai.

Pareigūnai pranešė, kad tai galėjo būti vienas iš bėglių.

Nuo tada policijos pajėgos iššukavo visą Franklino apygardos teritoriją sraigtasparniais ir įvairiausiomis transporto priemonėmis, bandydami surasti R.Mattą ir D.Sweatą.

Nors pareigūnai negalėjo atskleisti, kokius įkalčius rado, jie pranešė, kad tai yra užtikrinta užuomina apie vyrų buvimo vietą.

„Tai tikri jų pėdsakai apygardoje. Jie iššaukė galingą teisėsaugos atsakymą, todėl mes ketiname sėkmingai užbaigti šią paiešką“, – sakė Niujorko valstijos policijos majoras Charles Guessas.

Įsilaužimas į trobelę, anot pareigūnų, reiškia, kad vyrams trūksta maisto atsargų, o jų situacija – beviltiška.

Nėra žinoma apie kokią nors pagalbą, kurios bėgliai galėjo susilaukti tam, kad labiau nutoltų nuo kalėjimo, iš kurio pabėgo. Iš pradžių juos pavežti žadėjo kalėjimo siuvėja Joyce Mitchell , kuri įtariama padėjusi vyrams padėjusi pabėgti iš kalėjimo.

Pareigūnai įtaria, kad 48 metų R.Mattas ir 35 metų D.Sweatas gali klausytis policijos radijo pokalbių.

R.Matto ir D.Sweato pabėgimas iš kalėjimo priminė filmo siužetą. Jie išpjovė betoninėse sienose ir geležiniuose vamzdžiuose skyles ir vamzdžiais sugebėjo nusigauti iki už kalėjimo sienų esančio kanalizacijos dangčio, kuriuo išlindo į laisvę.

Įrankiai, kuriais jie išsikasė kelią į lauką, galėjo būti slapta atgabenti mėsainiams skirtoje šaldytoje mėsoje.

Tyrėjai dabar aiškinasi, ar J.Mitchell įtikino kalėjimo prižiūrėtojus perduoti įrankius kaliniams taip, kad šie išvengti metalo detektoriaus.

Moteris kaltinama padėjusi kaliniams padėti, tačiau šiuos kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.