Meksikoje per gaisrą globos namuose žuvo 16 senolių

Meksikos šiaurės

Įstaigoje, esančioje netoli sienos su JAV, buvo laikomasi priešgaisrinės saugos priemonių – joje buvo gesintuvų ir apsaugos vaizdo kamerų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Įstaigoje, esančioje netoli sienos su JAV, buvo laikomasi priešgaisrinės saugos priemonių – joje buvo gesintuvų ir apsaugos vaizdo kamerų.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 24, 2015, 11:25 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:37 PM

Dar penki senoliai apdegė ir apsinuodijo dūmais, o vienas žmogus dingo per šį gaisrą globos įstaigoje „Gražus saulėlydis“, įsikūrusioje prie pasienio miesto Meksikalio ir teikiančioje pagalbą buvusiems benamiams.

„Įstaigos vadovai tiria prielaidą, kad ši nelaimė buvo tyčinis padegimas“, – sakė Meksikalio meras Jaime Diazas Ochoa radijui „Formula“.

Tikėtino padegimo motyvas gali būti susijęs su „vadybos problemomis pilietinėje asociacijoje“, vadovaujančioje šiems slaugos namams, pridūrė J.Diazas Ochoa.

Meksikalio ugniagesių tarnybos vadas Fernando Rivera sakė, kad gaisras įsiplieskė apie 4 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku viename mediniame statinyje ir vėliau išplito senelių namuose.

Įstaigoje, esančioje netoli sienos su JAV, buvo laikomasi priešgaisrinės saugos priemonių – joje buvo gesintuvų ir apsaugos vaizdo kamerų, sakė pareigūnai. Kompleksas buvo aptvertas tvora.

60 vietų slaugos namus, kuriuose gyveno 44 senoliai, administruoja pilietinė organizacija – Kultūros draugija socialinei gerovei skatinti.

Ši tragedija skaudžiai priminė apie 2009 metų birželį kilusį gaisrą valstybiniame darželyje Hermosiljo mieste šiaurinėje Sonoros valstijoje, per kurį žuvo 49 mažamečiai.

Aktyvistai tebereikalauja teisingumo dėl incidento, sukėlusio didžiulį pasipiktinimą, kai paaiškėjo, kad šioje įstaigoje nebuvo užtikrinti minimalūs saugumo standartai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.