M. Chodorkovskis įtariamas Sibiro miesto mero nužudymu

Rusijos tyrėjai pranešė svarstantys, ar pateikti kaltinimus naftos magnatui Michailui Chodorkovskiui dėl 1998 metais nužudyto Sibiro miesto mero žūties, praneša „Associated Press“.

M.Chodorkovskis įtariamas Sibiro miesto mero nužudymu<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
M.Chodorkovskis įtariamas Sibiro miesto mero nužudymu<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-30 16:20, atnaujinta 2017-10-28 15:29

Pranešama, kad tuo metu, kai Neftejugansko meras Vladimiras Petuchovas buvo nušautas, jis labai konfliktavo su M.Chodorkovskio naftos bendrove „Jukos“ dėl mokesčių įsiskolinimo.

M.Chodorkovskis ir jo aplinkos žmonės neigė esantys susiję su šiuo nužudymu. Pareigūnai niekam dėl nusikaltimo kaltinimų nėra pateikę.

Antradienį tyrėjų paskelbta informacija, kad iš naujo tiriamoje byloje pagrindiniu įtariamuoju laikomas M.Chodorkovskis, tada, kai naftos magnatas tapo vis stipresnio opozicijos balsu Rusijos politikoje.

M.Chodorkovskis paleistas iš kalėjimo 2013 metų pabaigoje, o nuo to laiko gyvena Šveicarijoje. Už grotų jis 10 metų praleido dėl to, kad, kaip įtariama, drįso mesti iššūkį V.Putino valdžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.