Nužudyta rusų kilmės pianistė Natalija Strelčenko

Didžiosios Britanijos mieste Mančesteryje nužudyta garsi rusų kilmės pianistė Natalija Strelčenko (Natalia Strell). Sulaikytas įtariamasis – jos vyras kontrabosininkas Johnas Martinas.

2015 metais pianistė N.Strelčenko koncertuodavo iki penkių kartų per mėnesį.
2015 metais pianistė N.Strelčenko koncertuodavo iki penkių kartų per mėnesį.
N.Strelčenko gyvenimas baigėsi tragiškai.
N.Strelčenko gyvenimas baigėsi tragiškai.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 1, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 12:51 AM

38 metų moterį policija rado žiauriai sumuštą savo namuose Kalčet Leino gatvėje. Pareigūnai bandė suteikti jai pagalbą, bet nesėkmingai – ji mirė nuo daugybės galvos ir kaklo traumų iki atvykstant medikams.

„Natalija buvo talentinga, graži, mylinti motina, duktė, sesuo ir draugė. Mums jos labai trūks“, – BBC citavo N.Strelčenko šeimos pranešimą.

N.Strelčenko vyras 48 metų kontrabosininkas J.Martinas, kuris ėjo ir jos menedžerio pareigas, areštuotas ir laukia apklausos. Teisėsaugos organai neviešina incidento aplinkybių.

„Nelabai pažinojau jos vyrą, visada matydavau jį tik su Natalija. Žinau, kad jis pagrindinis įtariamasis. Baisu, kad ji šitaip mus paliko. Tai didžiulė netektis“, – sakė Osle gyvenantis prodiuseris Arne Peteris Rognanas.

Pasak pianistės kaimynų, ji su vaikais atsikėlė iš Norvegijos į Mančesterį prieš dvejus metus, bet namuose būdavo retai, nes daug gastroliavo, rašė „The Daily Mirror“.

Muzikos profesorė N.Strelčenko buvo „Menestrelles International Chamber“ prie Paryžiaus muzikos akademijos meno vadovė, žinoma lektorė, akademinių straipsnių autorė, Norvegijos muzikos akademijos Osle profesorė, Belforo konservatorijos (Prancūzija) docentė.

N.Strelčenko gimė Rusijoje, trylikos metų debiutavo su Sankt Peterburgo konservatorijos orkestru. Ji baigė Sankt Peterburgo valstybinę konservatoriją ir Norvegijos muzikos akademiją, koncertavo įvairiose Europos, Azijos, Amerikos salėse, tarp jų – Niujorko „Carnegie Hall“.

Internete N.Strelčenko turėjo savo svetainę. Iš jos matyti, kad 2015 metais pianistė koncertuodavo iki penkių kartų per mėnesį, žiemą ir pavasarį lankėsi Norvegijoje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, vasarą – Italijoje ir Ispanijoje.

Parengė Milda Augulytė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.