Suomijos premjeras savo name siūlosi apgyvendinti pabėgėlius

Europą krečiant precedento

Retai apgyventame šiaurės vakarų regione, kur yra J.Sipilos užmiesčio namas, vietų gyventi pabėgėliams ypač stinga.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Retai apgyventame šiaurės vakarų regione, kur yra J.Sipilos užmiesčio namas, vietų gyventi pabėgėliams ypač stinga.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-05 14:06, atnaujinta 2017-10-17 10:15

Kalbėdamas per valstybinę televiziją centristinių pažiūrų premjeras sakė, kad jo namas, esantis prie Kempelės miesto už 500 km į šiaurę nuo sostinės Helsinkio, „šiuo metu mažai naudojamas“.

„Tikiuosi, kad tai taps tam tikru liaudies judėjimu, kuris įkvėps daugelį kitų prisiimti dalį naštos ant savo pečių per šią pabėgėlių apgyvendinimo krizę“, – sakė jis.

J.Sipila, kurio Centro partija yra sudariusi koaliciją su Suomių partija, nusistačiusia prieš imigrantus, ne kartą pasisakė už didesnį solidarumą su žmonėmis, pabėgusiais nuo karų ir skurdo Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje bei ieškančiais prieglobsčio Europoje.

Pabėgėlių centrai šioje apie 5 mln. gyventojų turinčioje Šiaurės šalyje yra perpildyti dėl precedento neturinčio atvykėlių srauto. Retai apgyventame šiaurės vakarų regione, kur yra J.Sipilos užmiesčio namas, vietų gyventi pabėgėliams ypač stinga.

Penktadienį vyriausybė paskelbė planuojanti šiais metais gauti 30 tūkst. prašymų suteikti prieglobstį – septynis kartus daugiau negu buvo pateikta pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.