Popiežius ragina Europos parapijas priimti po pabėgėlių šeimą

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino kiekvieną Europos parapiją ir religinę

Pasak Pranciškaus, dvi Vatikano parapijos priima dvi pabėgėlių šeimas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Pasak Pranciškaus, dvi Vatikano parapijos priima dvi pabėgėlių šeimas.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP, AP ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 5:59 AM

Po įprastinės sekmadienio kalbos Vatikane ragindamas pademonstruoti „konkretų gestą“ prieš gruodį prasidėsiančius Šventuosius Gailestingumo metus, popiežius paprašė tikinčiųjų visoje Europoje priglausti pabėgėlius, bėgančius nuo „mirties dėl karo ir bado“.

Jis paragino kiekvieną katalikų parapiją, vienuolyną ir šventovę Europoje priglausti po šeimą ir paprašė vyskupų visoje Europoje raginti savo vyskupijas daryti tą patį.

„Kiekviena parapija, kiekviena religinė bendruomenė, kiekvienas vienuolynas, kiekviena Europos šventovė – priimkite (po) vieną šeimą“, – sakė popiežius, kurio žodžius dešimčių tūkstančių žmonių minia Šv.Petro aikštėje palydėjo plojimais.

Pasak Pranciškaus, dvi Vatikano parapijos priima dvi pabėgėlių šeimas. Detalių popiežius nepateikė.

Pontifikas kalbėjo, jog nepakanka pasakyti „būkit drąsūs, laikykitės“ šimtams tūkstančių pabėgėlių, kurie siekia „gyvenimo vilties“.

„Krikščioniškoji viltis yra kovingesnė“, – sakė jis, ragindamas „Europos vyskupus, tikruosius ganytojus“, paremti jo raginimą savo vyskupijose. Pasiremdamas pasakojimu iš Evangelijos, kaip Jėzus išgydo kurčnebylį, Argentinoje gimęs pontifikas sakė, kad stebuklas įvyko ir Europoje, kur „mes gydomi nuo savanaudiškumo kurtumo ir užsisklendimo savyje tylos“.

„Uždara pora, uždara šeima, uždara grupė, uždara parapija, uždara šalis, tai ateina iš mūsų, tai neturi nieko bendra su Dievu“, – pabrėžė jis.

Vien Italijoje yra daugiau kaip 25 tūkst. parapijų, o Vokietijoje, į kurią patekti nori daugelis nuo karo bėgančių sirų ir nuo skurdo bei vargų bėgančių kitų šalių piliečių, – daugiau kaip 12 tūkstančių.

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba šeštadienį paskelbė, kad koordinavo 329 migrantų, kurie pasiuntė nelaimės signalus iš savo guminių valčių, išgelbėjimą.

Šventieji Gailestingumo metai prasidės šių metų gruodžio 8 dieną Bažnyčiai švenčiant Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmę ir tą dieną taip pat minint Vatikano II Susirinkimo uždarymo 50-ąsias metines.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.