Bulgarija uždraudė Rusijos lėktuvams naudotis jos oro erdve

Bulgarija pasipriešino Rusijos prašymui naudotis jos oro erdve lėktuvams, kurie gabena atsargas Sirijai. Sofija išreiškė susirūpinimą dėl to, kas gabenama šiais lėktuvais, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.

JAV taip pat paprašė Graikijos uždrausti Rusijos lėktuvams, gabenantiems atsargas į Siriją, kirsti jos oro erdvę.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
JAV taip pat paprašė Graikijos uždrausti Rusijos lėktuvams, gabenantiems atsargas į Siriją, kirsti jos oro erdvę.<br>„RIA Novosti“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:36 PM

„Bulgarijos užsienio reikalų ministerija uždraudė Rusijos kariniam transportui į Siriją skristi per šalies teritoriją“, – pranešė ministerijos atstovė.

„Turime pakankamai informacijos, kuri leistų abejoti tuo, kokie kroviniai yra šiuose lėktuvuose. Dėl to ir buvo atsisakyta juos įsileisti“, – pridėjo atstovė.

Po šio pareiškimo Rusija pareikalavo Bulgarijos pasiaiškinimo.

Rusija į Siriją išsiuntė karių ir imasi kitų žingsnių, kurie, anot JAV, gali signalizuoti, kad Vladimiras Putinas planuoja gerokai išplėsti Rusijos karinę pagalbą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui, rašė „The New York Times“.

JAV pareigūnai teigia nesą tikri dėl Rusijos ketinimų, bet kai kurie jų spėja, kad, sprendžiant iš pastatytų laikinų būstų, Rusija aerodrome netoli B.al Assado šeimos namų gali dislokuoti apie tūkstantį patarėjų ir kito karinio personalo.

JAV taip pat paprašė Graikijos uždrausti Rusijos lėktuvams, gabenantiems atsargas į Siriją, kirsti jos oro erdvę.

Patvirtinęs, kad toks JAV prašymas buvo gautas, Graikijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė: „Gavome (JAV) prašymą šeštadienį ir jį nagrinėjame.“

Rusija prašė Graikijos, kuri yra NATO narė, praleisti per savo oro erdvę du lėktuvus rugsėjo 1-24 dienomis, sakė graikų pareigūnas.

Tuo tarpu Rusijos naujienų agentūros citavo Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą, kuris sakė, kad „mūsų partneriai graikai sakė apsvarstysiantys JAV prašymą“ uždrausti tuos skrydžius.

„Mums kol kas per anksti atsakyti“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.