JAV spaudžia Graikiją uždaryti savo oro erdvę Rusijos lėktuvams

„Mums kol kas per anksti atsakyti“, – pridūrė jis.

JAV spaudžia Graikiją uždaryti savo oro erdvę Rusijos lėktuvams.<br>AP nuotr.
JAV spaudžia Graikiją uždaryti savo oro erdvę Rusijos lėktuvams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-09-08 09:16, atnaujinta 2017-10-16 23:54

Patvirtinęs, kad toks JAV prašymas buvo gautas, Graikijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, sakė: „Gavome (JAV) prašymą šeštadienį ir jį nagrinėjame.“

Rusija prašė Graikijos, kuri yra NATO narė, praleisti per savo oro erdvę du lėktuvus rugsėjo 1-24 dienomis, sakė graikų pareigūnas.

Tuo tarpu Rusijos naujienų agentūros citavo Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą, kuris sakė, kad „mūsų partneriai graikai sakė apsvarstysiantys JAV prašymą“ uždrausti tuos skrydžius.

„Mums kol kas per anksti atsakyti“, – pridūrė jis.

Vašingtonas reiškia susirūpinimą, jog Maskva galbūt didina savo karinė pagalbą prezidento B.al Assado režimui. Šis klausimas buvo iškeltas per savaitgalį įvykusį JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pokalbį.

„Amerikiečiai tuo nepatenkinti“, – naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo Rusijos Valstybės Dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotoją Leonidą Kalašnikovą.

„Bet kuri šalis turi teisę uždaryti savo oro erdvę, bet didelis klausimas, ar Graikijai to reikia, nes mes irgi galime pasielgti lygiai taip pat jų skrydžių atžvilgiu“, – pridūrė pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.