Vokietija ir Švedija reikalauja atsako į pabėgėlių krizę

Vokietijos ir Švedijos lyderiai

Pagal Ž. K. Junkerio planą dėl privalomų pabėgėlių kvotų Vokietija ir Prancūzija pirmadienį pranešė priimsiančios maždaug pusę iš 120 tūkst. pabėgėlių.<br>AFP nuotr.
Pagal Ž. K. Junkerio planą dėl privalomų pabėgėlių kvotų Vokietija ir Prancūzija pirmadienį pranešė priimsiančios maždaug pusę iš 120 tūkst. pabėgėlių.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 8:45 PM

Politikė taip pat įspėjo dėl milžiniškų nuostolių, jei Europa šį kartą nusisuks nuo prieglobsčio prašytojų, skelbia AFP ir dpa.

„Niekas negalėjo tikėtis tokio pabėgėlių skaičiaus ir niekas negali pažvelgti į ateitį. Tačiau kai žmonės skursta ar yra kritiškoje padėtyje, mes turime spręsti šias problemas. Mums taip pat reikia, kad visi dirbtų su mumis“, – teigė kanclerė.

„Turime parodyti mūsų šalių žmonėms, kad esame pasiruošę spręsti politinius konfliktus kartu“, – pridūrė A. Merkel.

Vokietijos kanclerė taip pat gyrė Europos Komisijos prezidento Jeano-Claude Junckerio planą dėl pabėgėlių paskirstymo po ES šalis, tačiau pridūrė, kad tai tik „pirmas svarbus žingsnis“.

„Yra dar vienas žingsnis, kurį turime žengti, kadangi nei Vokietija, nei Švedija negali nustatyti pabėgėlių skaičiaus, nes jis priklauso nuo padėties (vietoje). Mums reikia atviros sistemos, kad galėtume paskirstyti tuos, kurie turi teisę į prieglobstį“, – kalbėjo Vokietijos kanclerė.

Prieš susitikimą su A. Merkel Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas pažymėjo, kad ES turi daryti daugiau kaip Bendrija. Savanoriškų sprendimų – nepakanka, įsitikinęs ministras pirmininkas. Pasak jo, Bendrijai reikalinga nuolatinė, privalomoji perskirstymo sistema.

Pagal Ž. K. Junkerio planą dėl privalomų pabėgėlių kvotų Vokietija ir Prancūzija pirmadienį pranešė priimsiančios maždaug pusę iš 120 tūkst. pabėgėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.