Japonija pabėgėlių atžvilgiu griežtina toną

Didžiausia pabėgėlių krizė nuo

„Mes neketiname sumažinti ar padidinti pabėgėlių, priimamų į šalį, skaičiaus, mūsų tikslas yra skubiai atskirti žmones, kuriems tikrai reikia prieglobsčio“, – tokią žinutę skelbia Japonijos politikai.<br>Reuters nuotr.
„Mes neketiname sumažinti ar padidinti pabėgėlių, priimamų į šalį, skaičiaus, mūsų tikslas yra skubiai atskirti žmones, kuriems tikrai reikia prieglobsčio“, – tokią žinutę skelbia Japonijos politikai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 10, 2015, 12:57 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:57 PM

Japonijos teisingumo ministerijos pareigūnas pranešė, kad planuojami pokyčiai šalies imigracijos sistemoje. Tarp jų – deportacija tų, kuriems nepavyko gauti vizos, pakartotinių prašymų teikimo apribojimai ir išankstiniai naujų prieglobsčio prašytojų patikrinimai.

Jei pokyčiai įsigalios į Japoniją bus dar sunkiau patekti. Šalis nerodo didelio noro priimti pabėgėlių. Praėjusiais metais prieglobstis buvo suteiktas tik 11 pabėgėlių.

„Mes neketiname sumažinti ar padidinti pabėgėlių, priimamų į šalį, skaičiaus, mūsų tikslas yra skubiai atskirti žmones, kuriems tikrai reikia prieglobsčio“, – sakė teisingumo ministerijos pareigūnas.

Trečiadienį mažiausiai 100 užsieniečių, laikinai paleistų iš imigrantų sulaikymo vietos, per lietų žygiavo Tokijo rajonu, kuriame stovi vyriausybės pastatai, reikalaudami pabėgėlių vizų.

„Sistema jau ir taip sudėtinga“, – sakė vienas pabėgėlis iš Irano, atvykęs į Japoniją ieškoti prieglobsčio. -Dar labiau ją sugriežtinti yra tiesiog žiauru“.

Jungtinių tautų pabėgėlių agentūros pranešimu, šiais metais Europoje tikimasi sulaukti 850 tūkst. pabėgėlių, didžioji dalis jų – Sirijos karo pabėgėliai. Dėl krizės masto Europos Sąjungai teko įvesti pabėgėlių kvotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.