Egipte atsistatydino vyriausybė

Egipto vyriausybė šeštadienį

Premjeras Ibrahimas Mehlebas padavė vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą, kilus skandalui dėl Egipto žemės ūkio ministro Salaho Helalo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Premjeras Ibrahimas Mehlebas padavė vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą, kilus skandalui dėl Egipto žemės ūkio ministro Salaho Helalo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2015, 2:26 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 5:14 AM

„Ministras pirmininkas įteikė vyriausybės atsistatydinimo raštą prezidentui, kuris jį priėmė“, – sakoma pranešime be jokio paaiškinimo apie priežastis.

Formuoti naująjį ministrų kabinetą patikėta šalies naftos ministrui Šerifui Ismailui, informuoja naujienų agentūra „Reuters“. 

Premjeras Ibrahimas Mehlebas padavė vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą, kilus skandalui dėl Egipto žemės ūkio ministro Salaho Helalo. Rugsėjo 7 dieną šis ministras buvo suimtas dėl kaltinimų korupcija. S. Helalas kaltinamas ėmęs kyšius už licencijų žemės sklypams išdavimą. 

Prezidentas patikėjo I. Mehlebui vykdyti savo įsipareigojimus tol, kol bus suformuotas naujasis ministrų kabinetas. 

Kaip jau skelbta, gegužės 11 d. Egipto teisingumo ministras Mahfuzas Saberis atsistatydino dėl savo viešų pasisakymų, sukėlusių rezonansą visuomenėje. Jis pareiškė, esą teisėjas „turi būti kilęs iš turtingos ir aukštos moralės šeimos“, o štai valytojų vaikams reiktų ieškoti „atitinkamo darbo“, nes jie gali susidurti su daugybe problemų ir kentėti nuo depresijos. 

Šių metų rudenį planuojami šalies parlamento rinkimai. Pirmasis rinkimų ratas vyks spalio 18-19 dienomis, antrasis – lapkričio 22-23 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.