Rusija siunčia į Siriją tankus ir artileriją, teigia JAV

Rusija pasiuntė

Rusija siunčia į Siriją tankus ir artileriją, sako JAV pareigūnas.<br>AP asociatyvi nuotr.
Rusija siunčia į Siriją tankus ir artileriją, sako JAV pareigūnas.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 15, 2015, 9:05 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 7:31 PM

Faktas, kad Rusija telkia savo karinę įrangą Sirijoje, kelia susirūpinimą Vakarams, nerimaujančioms dėl padarinių, kurių gali sukelti Maskvos karinė pagalba jos senam sąjungininkui – prezidentui Basharui al Assadui.

Savo vardo nepanoręs viešinti JAV pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad į Siriją pastarosiomis dienomis buvo atgabenti septyni tankai, bet jie nepajudėjo iš oro pajėgų bazės netoli Latakijos Viduržemio jūros pakrantėje.

Artilerijos sistemos, atgabentos praeitą savaitę, irgi buvo pastebėtos dislokuotos gynybinėse pozicijose aplink tą bazę. Kol kas nepastebėta jokių ženklų, kad Rusija būtų pasiuntusi į Siriją naikintuvų arba atakos sraigtasparnių.

„Atrodo – ir visi ženklai rodo – kad (artilerija yra skirta) aerodromo gynybai“, – sakė amerikietis.

Kitas JAV pareigūnas, kuris taip pat pageidavo neviešinti jo vardo, sakė, kad Rusija toje bazėje pastatė modulinių barakų, kuriuose gali būti apgyvendinti apie 1,5 tūkst. žmonių.

Sunku tiksliai nustatyti, kiek Rusijos karių jau pasiųsta į tą Sirijos bazę, bet pareigūnas sakė, kad jų ten yra „šimtai“.

Rusijos pagalba B.al Assadui gali sukelti didelių kliūčių JAV vadovaujamos koalicijos smūgiams prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus.

Gynybos pareigūnai reiškė susirūpinimą dėl potencialių incidentų, jeigu koalicijos ir Rusijos orlaiviai vykdys misijas toje pačioje oro erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.