M. Le Pen dėl pabėgėlių griežtais žodžiais užsipuolė A. Merkel

Prancūzijos kraštutinių

M. Le Pen iš karto sukritikavo Vokietijos vyriausybės savaitgalį priimtą sprendimą dėl pabėgėlių antplūdžio vėl įvesti sienos kontrolę.<br>AFP nuotr.
M. Le Pen iš karto sukritikavo Vokietijos vyriausybės savaitgalį priimtą sprendimą dėl pabėgėlių antplūdžio vėl įvesti sienos kontrolę.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 16, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:23 PM

„Aš kaltinu Vokietijos kanclerę visai Europai primetus nelegalią imigraciją (...), kaip prieš tai (Europai) jau buvo primesta jos finansinė tvarka“, – pareiškė M. Le Pen antradienio vakarą Belgijos radikalų partijos „Vlaams Belang“ renginyje Briuselyje.

„Poniai A. Merkel priėmus savo sprendimą, dar dešimtys tūkstančių migrantų atvyks į Prancūziją, Flandriją, Italiją – ne todėl, kad bėgtų nuo karo, bet kad gautų socialines išmokas, pastogę ir negarbingų parlamentų nuspręstą paramą“, – sakė Nacionalinio fronto (FN) lyderė. Be to, ji kalbėjo apie būtinybę nedelsiant nutraukti laisvą judėjimą Šengeno zonoje.

Tačiau M. Le Pen iš karto sukritikavo Vokietijos vyriausybės savaitgalį priimtą sprendimą dėl pabėgėlių antplūdžio vėl įvesti sienos kontrolę. Vokietija tai padarė „neinformuodama jokios kitos šalies, nes kaizerė A. Merkel neturi niekam atsiskaityti“, įžeidinėjo prancūzė.

Apie 250 žmonių surengė protestą prieš M. Le Pen vizitą Briuselyje. Jie skandavo prieš FN nukreiptus šūkius ir pastato, kuriame vyko renginys, fasadą apmėtė supuvusiais obuoliais. Į demonstraciją sukvietė kairiosios partijos ir profsąjungos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.