P.Porošenka nusileido – į šalį įsileis BBC žurnalistus

Ukrainos prezidentas Petro

„Spaudos laisvė man yra visiška vertybė“, – sakė Ukrainos prezidentas.<br>Ria Novosti/Scanpix nuotr.
„Spaudos laisvė man yra visiška vertybė“, – sakė Ukrainos prezidentas.<br>Ria Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 8:56 AM

„Spaudos laisvė man yra visiška vertybė“, – socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje citavo S.Cegolka šalies prezidentą.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukraina dėl nenurodytos grėsmės saugumui uždraudė atvykti į šalį kelioms dešimtims reporterių, tarp jų trims BBC žurnalistams.

P.Porošenka vėlai trečiadienį pasirašė sankcijų sąrašą, į kurį yra įtraukta beveik 400 asmenų, kuriems draudžiama atvykti į šalį.

Įsake, kuris buvo paskelbtas prezidento tinklalapyje, buvo nurodyta, kad šie asmenys, tarp jų trys BBC žurnalistai — du britai – korespondentas Steve'as Rosenbergas ir prodiuserė Emma Wells, taip pat rusas operatorius Antonas Čičerovas, kelia nenurodomas „grėsmes nacionaliniams interesams, nacionaliniam saugumui, suverenitetui ar teritoriniam vientisumui“.

BBC užsienio naujienų redaktorius Andrew Roy žurnalistams paskelbtą draudimą pavadino „gėdingu išpuoliu prieš žiniasklaidos laisvę“.

„Šios sankcijos yra visiškai nederamos ir nepaaiškinamos priemonės prieš BBC žurnalistus, kurie nešališkai ir objektyviai informuoja apie padėtį Ukrainoje, todėl raginame Ukrainos valdžią nedelsiant pašalinti jų pavardes“, – sakoma jo elektroniniu paštu išplatintose pastabose.

Niujorke įsikūręs Žurnalistų gynimo komitetas (Committee to Protect Journalists) savo pranešime irgi pareiškė esąs „nuliūdintas“ dėl šio P.Porošenkos žingsnio.

„Valdžiai gali nepatikti įvykių nušvietimas arba ji gali nesutikti su juo, tačiau įvardyti žurnalistus kaip potencialią grėsmę nacionaliniam saugumui nėra tinkamas atsakas“, – nurodė Komiteto Europos ir Centrinės Azijos programų koordinatorė Nina Ognianova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.