Kremlius: „Jei Sirija paprašytų atsiųsti karių, apsvarstytume“

Maskva penktadienį pareiškė

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teikė gyvybiškai svarbią paramą B.al-Assadi per liaudies sukilimą prieš režimą.<br>Ria Novosti nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teikė gyvybiškai svarbią paramą B.al-Assadi per liaudies sukilimą prieš režimą.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2015, 4:53 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:31 AM

„Jeigu tik bus koks nors prašymas, tuomet, žinoma, tai bus svarstoma ir įvertinama per dvišalius kontaktus ir dialogą“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, nurodė naujienų agentūra „RIA Novosoti“.

„Nors sunku apie tai kalbėti hipotetiškai“, – pridūrė jis.

Jungtinės Valstijos teigia, kad Rusija – viena paskutinių B.al Assado šalininkių – slapta Sirijoje dislokavo savo karių, artilerijos ir tankų.

Maskva tvirtina siunčianti Sirija ginklus pagal senas sutartis, bet neigia siunčianti savo karius į šią šalį.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas teikė gyvybiškai svarbią paramą B.al-Assadi per liaudies sukilimą prieš režimą taip pat ir tuo metu, kai konfliktas virto žiauriu pilietiniu karu, nusinešusiu 240 tūkst. gyvybių ir pavertusiu keturis milijonų sirų pabėgėliais.

JAV pareigūnai nerimauja, kad Rusija gali smogti Vakarų remiamoms sukilėlių grupuotėms, kovojančioms su B.al-Assadu, ir galiausiai atvesti iki konfrontacijos su pajėgomis, kovojančiomis su „Islamo valstybės“ grupuote.

Maskva siūlo suformuoti platesnę koaliciją kovai su „Islamo valstybe“, bet Vakarų ir regiono lyderiai nesutinka kautis kartu su B.al-Assadu vienoje pusėje.

Tuo tarpu Rusijos žiniasklaidoje, pavyzdžiui, gazeta.ru tinklalapyje pasirodė pranešimų, kad kai kurie rusų kariškiai jau aptaria tikimybę, jog bus išsiųsti į Siriją.

Pasak gazeta.ru, vienas Aleksejumi įvardintas karys sakė, kad į vieną Rusijos pietų uostamiestį permesta karių, kuriems nesakoma, kur jie bus siunčiami toliau, ir spėja, jog jie gali būti išiųsti į Siriją, gavę vien žodinį įsakymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.