Rusijos kariai bijo būti išsiųsti į Siriją

Rusijos prezidentinė žmogaus

Kariai, su kuriais kalbėjo leidinys, pasakojo sužinoję apie misiją Sirijoje tik atvykę į uostą. Pareigūnai jiems tenurodė, kad kariškiai dislokuojami į karštąjį tašką.<br>Ria Novosti nuotr.
Kariai, su kuriais kalbėjo leidinys, pasakojo sužinoję apie misiją Sirijoje tik atvykę į uostą. Pareigūnai jiems tenurodė, kad kariškiai dislokuojami į karštąjį tašką.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 18, 2015, 5:46 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 3:42 AM

Šios institucijos narys Sergejus Krivenka teigia gavęs nerimą keliančių žinučių iš Rusijos kariškių ir jų giminių. Jis nurodė, kad bet koks slaptas karių dislokavimas į Siriją būtų neteisėtas. Pasak S. Krivenkos, šalies vadovas Vladimiras Putinas turi teisę siųsti karius į Siriją, tačiau, visų pirma, jis turi pasirašyti dekretą, kuris turi būti paviešintas.

Savo ruožtu Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas teigia nieko nežinąs apie tokius šalies kariškių nusiskundimus.

Penktadienį Rusijos dienraštis „Gazeta.ru“ pranešė, kad iš Novorosijsko karinio uosto vyksta slaptas Rusijos karių ir karinės technikos perkėlimas į Siriją. Karinės transporto priemonės buvo be skiriamųjų ženklų.

Kariai, su kuriais kalbėjo leidinys, pasakojo sužinoję apie misiją Sirijoje tik atvykę į uostą. Pareigūnai jiems tenurodė, kad kariškiai dislokuojami į karštąjį tašką.

Kai kurie kariškiai manė, kad bus siunčiami į Donbasą Rytų Ukrainoje, kur prorusiški separatistai kovoja su Kijevo karinėmis pajėgomis.

Be kita ko, Federalinės saugumo tarnybos (FST) generolas Sergejus Smirnovas pranešė, kad beveik 2 400 rusų papildė „Islamo valstybės“ kovotojų gretas, tiesa, nenurodęs, kurioje šalyje tiksliai kovoja šalies piliečiai. Radikalus judėjimas „Islamo valstybė“ kontroliuoja dideles teritorijas Sirijoje ir Irake bei dalį Libijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.