Popiežius Pranciškus: „Pasaulis yra „ištroškęs taikos“

Popiežius Pranciškus

Popiežius Pranciškus lankosi Kuboje.<br>APF nuotr.
Popiežius Pranciškus lankosi Kuboje.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2015, 8:52 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 11:19 PM

Popiežių šalies sostinės Jose Marti oro uoste pasitiko Kubos prezidentas Raulis Castro ir Havanos arkivyskupas kardinolas Jaime Ortega. Pranciškus, kuris buvo be įprastos kepuraitės, nes ją nupūtė vėjas, šypsodamasis paspaudė jiems rankas ir palaimino grupę vaikų, kurie įteikė jam gėlių.

Tūkstančiai žmonių buvo susirinkę prie kelio į Havaną, išpuošto milžiniškais argentiniečių popiežiaus plakatais. Lėktuve kalbėdamasis su žurnalistais Pranciškus sakė, jog pasaulis yra „ištroškęs taikos“.

Sekmadienį Pranciškus aukos mišias Havanos Revoliucijos aikštėje, kurios bus didžiausias jo kelionės Kuboje renginys; tikimasi, kad jose dalyvaus beveik milijonas žmonių. 1,3 mlrd. pasaulio katalikų lyderis Kuboje turėtų susitikti ir su prezidento Raulio broliu Fideliu, kuris anksčiau valdė Kubą.

Viešnagė Kuboje truks tris dienas. 78 metų pontifikas ateinančią savaitę taip pat pasakys svarbias kalbas JAV Kongrese ir Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.