Britus šiurpina skandalas dėl premjero šėlionių su negyva kiaule

Britai turbūt nesitikėjo, kad savaitę pradės skaitydami antraštes, kad šalies premjeras Davidas Camerons kadaise buvo pasinėręs į linksmybes su paskerstos kiaulės galva, rašo „Mashable“

Jungtinės Karalystės premjeras D.Cameronas nekomentuoja naujojoje knygoje pateikiamų detalių apie jo studentavimo laikus.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Jungtinės Karalystės premjeras D.Cameronas nekomentuoja naujojoje knygoje pateikiamų detalių apie jo studentavimo laikus.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2015, 6:26 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 9:56 AM

Naujoje neoficialioje D.Camerono biografijoje „Call Me Dave“ („Vadinkite mane Dave'u“) pateikiama daugybė nepatvirtintų pikantiškų detalių apie pašėlusius dabartinio premjero studijų metus.

Vienas teiginys buvo toks skandalingas, kad tuoj pat patraukė visuomenės dėmesį. Knygoje tvirtinama, kad D.Cameronas kartą įkišo savo lytinį organą į paskerstos kiaulės burną.

Knygos autorius lordas Michaelas Ashcroftas teigia, kad D.Cameronas taip pasielgė, nes tai buvo priėmimo į prieštaringai vertinamą elitinį Oksfordo universiteto klubą „Piers Gaveston“ ritualo dalis.

Autorius tvirtina, kad šią neįtikėtiną istoriją jam papasakojo trys skirtingi šaltiniai. Esą kažkas turi ir šio įvykio nuotrauką, tik būtent tas žmogus rašytojui nedavė jokio atsako.

Tiesa, M.Ashcroftas taip pat neatmeta galimybės, kad kažkas susimaišė ir su kiaule taip smaginosi visai kitas asmuo.

Paslaptingoji studentų draugija, kurios narys esą buvo ir D.Cameronas, buvo pavadinta pirmojo Kornvalio grafo Pierso Gavestono vardu. Istorikai spėja, kad jis buvo Anglijos karaliaus Eduardo II meilužis.

Šis klubas garsėja slaptais pašėlusiais vakarėliais, kurių metu studentai vartoja itin daug alkoholio ir rengia orgijas.

Pasklidus šiai naujienai internete sparčiai išplito žymės „PigGate“ ir „Hamerton“, o vartotojai netruko paskelbti daugybę pašiepiančių kalambūrų. Be to, socialiniame tinkle „Twitter“ pašaipų D.Cameronui negailėjo ir kiti politikai.

Lordas M.Ashcroftas – vienas turtingiausių žmonių Jungtinėje Karalystėje, kuris Konservatorių partijai yra paaukojęs milijonus svarų sterlingų.

Bet 2010 metais, kai ši partija po ilgos pertraukos grįžo į valdžią, verslininkas negavo trokštamo darbo vyriausybėje ir nuo to laiko jo šilti santykiai su premjeru pašlijo.

Naujosios knygos autorius taip pat tvirtina, kad 2009 metais D.Cameronas žinojo, jog M.Ashcroftas turėjo nenuolatinio Jungtinės Karalystės gyventojo statusą ir dėl to nemokėjo mokesčių nuo užsienyje gautų pajamų.

Žinia apie verslininko mokesčius buvo atskleista 2010 metais, tačiau D.Cameronas aiškino, kad nieko apie tai anksčiau nežinojo.

Pats premjeras ir jo atstovai neįtikėtinų kaltinimų dėl santykių su kiaule nekomentuoja.

Tuo tarpu internautai prisiminė serialo „Juodasis veidrodis“ („Black Mirror“) seriją, kuriame šalies premjeras buvo priverstas lytiškai suartėti su kiaule.

Daug kas pagalvojo, kad serialo autorius Charlie Brookeris buvo girdėjęs apie šiuos gandus ir būtent dėl jų sukūrė tokią seriją, tačiau scenaristas tokias spėliones paneigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.