Vienam iš „Al Jazeera“ žurnalistų – Egipto prezidento malonė

Egipto prezidentas suteikė malonę

Apie prezidento suteiktą malonę kaliniams pranešama prieš A. F. al Sisio kelionę į Niujorką, kur jis dalyvaus 70-ojoje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje.<br>AFP nuotr.
Apie prezidento suteiktą malonę kaliniams pranešama prieš A. F. al Sisio kelionę į Niujorką, kur jis dalyvaus 70-ojoje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 23, 2015, 3:15 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 7:47 AM

Kanados pilietis Mohamedas Fahmis buvo tarp 100 kalinių, kuriems malonę suteikė šalies vadovas Abdulas Fattahas al-Sisi. Tačiau į šį sąrašą nebuvo įtrauktas nei M. Fahmio kolega egiptietis Baheras Mohamedas, nei vasarį į Australiją deportuotas Piteris Grestas.

Visi trys vyriškiai praėjusį mėnesį per pakartotinį nagrinėjimą buvo nuteisti trejiems metams kalėjimo dėl kaltinimų, kurie, pasak kritikų, yra nepagrįsti.

Prokurorai apkaltino juos bendradarbiavimu su uždrausta „Musulmonų brolija“ po Egipto prezidento Mohamedo Mursio nuvertimo 2013 metais. Be kita ko, kaltintojai tvirtino, kad vyriškiai šalyje dirbo be licencijos ir skleidė žalingą informaciją. Tuo metu žurnalistai neigė jiems mestus kaltinimus ir tvirtino, kad šalyje tiesiog rengė reportažus.

Apie prezidento suteiktą malonę kaliniams pranešama prieš A. F. al Sisio kelionę į Niujorką, kur jis dalyvaus 70-ojoje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos sesijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.