V. Putinas prisipažino norintis „išgelbėti“ B. al Assadą

Visas V. Putino interviu stočiai CBS bus paskelbtas sekmadienį.

V. Putinas prisipažino norintis „išgelbėti“ B. al Assadą.<br>AP nuotr.
V. Putinas prisipažino norintis „išgelbėti“ B. al Assadą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 25, 2015, 5:05 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 6:42 PM

Kai CBS žurnalistas Charlie Rose pareiškė, jog stiprinamos rusų pajėgos Sirijoje rodo, kad Maskva nori „išgelbėti“ B.al Assadą, V. Putinas atsakė: „Jūs esate teisus“.

„Ir aš esu visiškai įsitikinęs, kad bet kokia priešinga pozicija – teisėtos vyriausybės sunaikinimas – sukurs situaciją, kurią dabar stebime kitose regiono šalyse arba kituose regionuose, tarkim, Libijoje, kur valstybinės institucijos žlugusios“, – kalbėjo V. Putinas. „Panaši situacija“ esą yra ir Irake.

Taip Rusijos vadovas netiesiogiai sukritikavo JAV, kurios pastaraisiais metais ir Irake, ir Libijoje savo kariniais veiksmais nuvertė vyriausybes. Pilietinio karo niokojamai Sirijai jis reikalavo kitokių veiksmų.

Nėra „kito sprendimo Sirijos krizei išspręsti kaip faktinių vyriausybinių struktūrų stiprinimas ir parama joms, kad būtų įveiktas terorizmas“, pabrėžė V.Putinas. Kartu Damaskas turi būti spaudžiamas „dalyvauti pozityviame dialoge su protinga opozicija ir vykdyti reformas“.

Visas V. Putino interviu stočiai CBS bus paskelbtas sekmadienį.

JAV kaltina Rusiją stiprinant savo karinį buvimą Sirijoje ir taip tvirtinant B.al Assado pozicijas. Amerikiečių duomenimis, Maskva be tankų, artilerijos ir kareivių jau nusiuntė Sirijai ir kovinių bei žvalgybinių lėktuvų.

Pirmadienį Niujorke įvyks V.Putino ir JAV prezidento Baracko Obamos susitikimas. Abu jie čia atvyksta dalyvauti JT Generalinės Asamblėjos visuotiniuose debatuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.