Iranas ir Rusija patvirtino savo paramą Sirijos lyderiui

Iranas ir Rusija, akcentavusios

Irano prezidentas Hassanas Rouhani vieši Jungtinių Tautų būstinėje JAV.<br>AP nuotr.
Irano prezidentas Hassanas Rouhani vieši Jungtinių Tautų būstinėje JAV.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 28, 2015, 9:12 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 4:27 AM

Sirijos lyderis nedalyvauja Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke, tačiau jo interesams atstovauja Iranas ir Rusija, tvirtinančios, kad Sirijos lyderis turi likti valdžioje.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani sekmadienį interviu teigė esąs pasiruošęs aptarti Sirijos pokario veiksmų planą. Jo teigimu, svarbiausias prioritetas šiuo metu yra įveikti „Islamo valstybę“, o tik po to derėtų imtis politinių reformų B. al Asado vyriausybėje.

„Tai nereiškia, kad Sirijos vyriausybei nereikia reformų. Žinoma, kad reikia“, – JT Generalinės Asamblėjos kuluaruose žurnalistams ir JAV mokslininkams sakė H.Rouhani.

Tuo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Sirijos lyderiui ištikimas karines pajėgas pavadino „vienintele teisėta kariuomene Sirijoje“.

„Pasiūlėme bendradarbiauti su šalimis regione. Stengiamės įkurti kažką panašaus į koordinuotą struktūrą, – CBS televizijai sakė V. Putinas. – Svarstome stiprinti darbą su prezidentu B. al Assadu ir mūsų partneriais kitose šalyse“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas patvirtino Irako pranešimą, kad Rusijos, Sirijos, Irako ir Irano pareigūnai įkūrė bendrą žvalgybos komitetą Bagdade, siekdamos dalytis informacija ir planais kovoje su „Islamo valstybe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.