A. B. Breivikas grasina bado streiku iki mirties

Žudikas Andersas Behringas Breivikas pagrasino badauti iki mirties,

A. B. Breivikas jau ne pirmą kartą skundžiasi „nežmoniškomis“ kalėjimo sąlygomis.<br>AP nuotr. iš archyvo
A. B. Breivikas jau ne pirmą kartą skundžiasi „nežmoniškomis“ kalėjimo sąlygomis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 4:13 PM

Norvegijos ir Švedijos žiniasklaidai skirtame atvirame laiške A. B. Breivikas tvirtina, kad nuo rugsėjo 2 dienos jis yra laikomas izoliuotas vienutėje, kurią jam leidžiama palikti tik valandai per dieną. 36-erių žudikas aiškina, kad dėl žiaurių kalėjimo sąlygų jis buvo priverstas mesti politikos mokslus Oslo universitete. Esant tokioms sąlygoms, pasak A. Breiviko, studijavimas ir susirašinėjimas yra neįmanomas.

Vyriškis laiške pridūrė, esą jei sąlygos liks nepakitusios, jis tęs bado streiką tol, kol mirs.

Šieno kalėjimo, kuriame yra kalinamas A. B. Breivikas, direktorius nurodė BBC, kad kol kas įkalinimo įstaigoje niekas nėra paskelbęs bado streiko. Jis nepanoro komentuoti sąlygų, kuriomis yra laikomi tam tikri kaliniai. Norvegijos teisingumo ministras Andersas Anundsenas taip pat atsisakė vertinti A. B. Breiviko pasisakymus.

Norvegijos žudikui liepą buvo leista Oslo universitete studijuoti politikos mokslus. Įstaiga paaiškino, kad kaliniai turi teisę į aukštąjį mokslą, jei jie atitinka reikalavimus.

A. B. Breivikas jau ne pirmą kartą skundžiasi „nežmoniškomis“ kalėjimo sąlygomis. Kartą nuteistasis išreiškė nepasitenkinimą patiekta šalta kava.

2011 metų liepos 22-ąją dešiniųjų pažiūrų radikalas detonavo bombą Oslo centre, nusinešusią aštuonių žmonių gyvybes, tada valtimi nuplaukė iki Utiojos salos, kurioje buvo įsikūrusi Darbo partijos jaunimo stovykla, ir šaltakraujiškai nušovė 69 žmones, dauguma jų paauglius. 2012 metų rugpjūčio 24 dieną jam buvo skirta maksimali 21 metų laisvės atėmimo bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.