Rusija: „Laisvoji Sirijos armija kaip „fantomas“

Rusijos užsienio reikalų

S. Lavrovo teigimu, deja, iki šiol Laisvoji Sirijos armija lieka „fantomu“, kadangi apie ją nieko nežinoma.<br>AP nuotr.
S. Lavrovo teigimu, deja, iki šiol Laisvoji Sirijos armija lieka „fantomu“, kadangi apie ją nieko nežinoma.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2015, 3:49 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:54 PM

„Niekas mums nesakė, kur veikia Laisvoji Sirijos armija, kur ir kaip veikia kiti nuosaikių pažiūrų opozicijos daliniai, – teigė ministras. – Mes netgi būsime pasirengę užmegzti su jomis ryšį, jei jos iš tikrųjų yra patriotiškos opozicijos ginkluotos grupuotės, sudarytos iš sirų“.

S. Lavrovas pridūrė, kad, deja, iki šiol Laisvoji Sirijos armija lieka „fantomu“, kadangi apie ją nieko nežinoma. Ministras teigė paprašęs JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry suteikti informacijos apie šią grupuotę ir jos vadovybę.

Rusija nuo praėjusios savaitės rengia oro antskrydžius Sirijoje. Maskva tvirtina padedanti šalies valdžiai kovoti su „Islamo valstybės“ džihadistais. Tačiau Vakarų šalys įspėja, kad dauguma Maskvos atakų iš oro buvo nukreiptos į kitas Sirijoje veikiančių sukilėlių grupes, tarp jų – į Vakarų remiamą Laisvąją Sirijos armiją ir civilius gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.