Oregone siautėjęs šaulys nusišovė studentų akivaizdoje

Viename Oregono koledže devynis žmones nušovęs užpuolikas nusižudė toje pačioje

Pareigūnai sakė radę 14 užpuolikui priklausiusių šaunamųjų ginklų, iš kurių šeši buvo rasti koledže, – kartu su neperšaunama liemene ir šovinių atsargomis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pareigūnai sakė radę 14 užpuolikui priklausiusių šaunamųjų ginklų, iš kurių šeši buvo rasti koledže, – kartu su neperšaunama liemene ir šovinių atsargomis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-10-08 13:39, atnaujinta 2017-10-11 09:13

Rosbergo miesto policijos viršininkas Jimas Burge'as sakė, kad 26 metų šaulys susirėmė su dviem policijos pareigūnais, atvykusiais į įvykio vietą tuojau po to incidento pradžios.

Kai į užpuoliką pataikė kulka, jis grįžo į auditoriją, kur gulėjo daug jo nušautų arba sužeistų aukų, ir nusižudė, pridūrė J.Burge'as.

„Kai šaulys buvo sužeistas, jis vėl įžengė į klasę, nuėjo į klasės priekį ir nusišovė“, – pareigūnas sakė žurnalistams, vadindamas tuodu policininkus didvyriais.

Spalio 1 d. įvykdytas išpuolis Ampkvos bendruomenės koledže buvo daugiausiai žmonių gyvybių nusinešusio šaudynės per Oregono istoriją – žuvo aštuoni studentai ir dėstytojas, o dar devyni žmonės buvo sužeisti.

Pažinojusieji užpuoliką, kuris buvo įvardytas kaip Christopheris Harperis-Merceris, apibūdino jį kaip uždaro būdo jaunuolį, kuris žavėjosi ginklais ir kurio psichika buvo pakrikusi.

Pareigūnai sakė radę 14 užpuolikui priklausiusių šaunamųjų ginklų, iš kurių šeši buvo rasti koledže, – kartu su neperšaunama liemene ir šovinių atsargomis.

Prezidentas Barackas Obama penktadienį Rosberge susitiks su aukų šeimomis, nors tam vizitui pritaria ne visi šio konservatyvaus miestelio gyventojai.

Vienos merginos, kuri buvo pašauta į nugarą ir išvengė mirties apsimetusi negyva, tėvas sakė televizijai „Fox News“, kad jis nepriėmė kvietimo susitikti su prezidentu, kaltindamas B.Obamą politizuojant tą tragediją.

„Iš principo nesutinku su jo politika ginklų kontrolės atžvilgiu, todėl mes (šeima) tame vizite nedalyvausime“, – pareiškė Stacy Boylanas.

Vietos laikraščio leidėjas Davidas Jaquesas taip pat pasmerkė tą vizitą, sakydamas, kad B.Obama „čia nepageidaujamas, kad pozuotų dėl politinių tikslų“.

Vis dėlto Rosbergo miesto administracija antradienį paskelbtame pranešime pabrėžė, kad tokie komentarai neatspindi visos bendruomenės nuomonės ir kad prezidentas bus šiltai sutiktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.