Putinas susitiko su Saudo Arabijos princu aptarti Sirijos krizės

Rusijos prezidentas Vladimiras

Putinas susitiko su Saudo Arabijos princu aptarti Sirijos krizės.<br>AP nuotr.
Putinas susitiko su Saudo Arabijos princu aptarti Sirijos krizės.<br>AP nuotr.
Putinas susitiko su Saudo Arabijos princu aptarti Sirijos krizės.<br>AP nuotr.
Putinas susitiko su Saudo Arabijos princu aptarti Sirijos krizės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-10-12 11:02, atnaujinta 2017-10-10 16:12

Susitikime, kuris vyko pietiniame Sočio kurorte, taip pat dalyvavo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas bei energetikos ministras Aleksandras Novakas.

„Jau ne vienus metus glaudžiai bendradarbiaujame su Saudo Arabija dėl Sirijos krizės problemų“, – sakė S.Lavrovas žurnalistams.

„Šalys patvirtino, kad Saudo Arabija ir Rusija turi bendrus tikslus dėl Sirijos. Svarbiausia – neleisti teroristų kalifatui užimti šalį“, – sakė Rusijos diplomatijos vadovas.

„Po šios dienos derybų geriau suprantame, kaip judėti politinio sprendinio link“, – pridūrė jis.

M.bin Salmanas savo ruožtu sakė, kad Rijadui susirūpinimą kelia Rusijos karinė intervencija Sirijoje ir galimas šalies aljansas su Iranu.

Jis pridūrė, kad Saudo Arabija pasisako už politinį sprendinį Sirijoje, tačiau tik tokiu atveju, jei jis reikš ilgamečio šios šalies lyderio Basharo al Assado, kuris yra tvirtas Maskvos sąjungininkas, pasitraukimą iš valdžios.

S.Lavrovas taip pat sakė, jog Maskva pasirengusi glaudžiau bendradarbiauti su Rijadu, kad jam būtų aišku, jog jos taikinys Sirijoje yra „Islamo valstybė“, „al Nusra Front“ ir kitos teroristinės grupuotės, veikiančios toje šalyje.

Pasitelkusi modernius naikintuvus ir senesnius sovietinius orlaivius, Rusija tvirtina bombarduojanti radikalių „teroristų“ vadavietes ir mokymų stovyklas, tokiu būdu palaikydama B.al Assado pajėgų vykdomą antžeminį puolimą.

Maskva šia bombardavimų kampanija karo draskomoje šalyje pademonstravo savo karinius raumenis, nustumdama į antrą planą JAV vadovaujamą koaliciją ir smarkiai supykdydama Vašingtoną bei jo sąjungininkes.

V.Putinas sekmadienį sakė, kad Rusijos karinės operacijos tikslas yra „stabilizuoti teisėtą valdžią ir sudaryti sąlygas rasti politinį kompromisą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.