Tokijas nerengs G7 grupės susitikimo 2016-aisiais Hirošimoje

Jungtinių Valstijų

Tokijas nerengs G7 grupės susitikimo 2016-aisiais Hirošimoje .<br>AP nuotr.
Tokijas nerengs G7 grupės susitikimo 2016-aisiais Hirošimoje .<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2015, 10:44 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 4:12 PM

Japonijos valdžia ateinančiais metais priims G7 grupės pareigūnus – grupei taip pat priklauso ir Didžioji Britanija, Vokietija, Italija, Kanada bei Prancūzija. Norą pasitikti garbingus svečius Japonijoje pareiškė aštuoni šalies miestai. Apsvarsčius įvairias galimybes buvo nuspręsta kandidatų skaičių sumažinti iki trijų: Sendajaus Honšiū saloje, jau atstatyto po grėsmingo 2011-aisiais čia praūžusio cunamio, vaizdingame nacionaliniame parke įsikūrusios Šimos ir Hirosimos, tapusios siekio atsikratyti branduolinių ginklų visame pasaulyje simboliu. Vis dėlto JAV išreiškė aiškų pasipriešinimą pastarojo miesto kandidatūrai.

„Prezidento Baracko Obamos vizitas į atominio sprogimo vietą, kaip kad to nori Japonijos valdžia, Jungtinėse Valstijose nebūtų sutiktas teigiamai“, – sakė leidiniui JAV administracijos atstovas. Tiesa, jis neatmeta galimybės, kad B.Obama kada nors lankysis Hirosimoje, tačiau toks vizitas būtų surengtas tik paties prezidento sprendimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.