Ambasados Damaske apšaudymą Rusija laiko teroro išpuoliu

Rusijos ambasada jau anksčiau buvo tapusi apšaudymų taikiniu.

Rusijos ambasadai Damaske smogta raketomis.<br>Twitter nuotr.
Rusijos ambasadai Damaske smogta raketomis.<br>Twitter nuotr.
Rusijos ambasadai Damaske smogta raketomis.<br>AP nuotr.
Rusijos ambasadai Damaske smogta raketomis.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 8:18 AM

„Akivaizdu, kad tai yra teroro aktas, kuriuo tikriausiai siekiama įbauginti kovos su terorizmu šalininkus“, – agentūra citavo S.Lavrovo žodžius prieš derybas su Jungtinių Tautų specialiuoju pasiuntiniu Sirijai Staffanu de Mistura.

Dvi raketos arba minosvaidžio sviediniai smogė Rusijos ambasados kompleksui Damaske antradienį, kai šalimais vyko demonstracija, per kurią buvo reiškiamas palaikymas Maskvos vykdomai aviacijos kampanijai Sirijoje. Pranešimų apie nukentėjusius žmones arba pastatams padarytą žalą kol kas nebuvo.

Apie 300 žmonių buvo susirinkę į demonstraciją, palaikydami neseniai pradėtą Rusijos karinę intervenciją Sirijoje, kai driokstelėjo sprogimai ambasados komplekse Mazraato rajone, sakė ten esantys naujienų agentūros AFP reporteriai, pridūrę kad tas incidentas buvo raketų ataka.

Demonstrantai mojavo Rusijos vėliavomis ir laikė dideles Rusijos prezidento Vladimiro Putino nuotraukas.

Padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad raketos buvo paleistos iš sostinės rytinių pakraščių, kur yra įsitvirtinę islamistai sukilėliai.

Rusijos ambasada jau anksčiau buvo tapusi apšaudymų taikiniu.

Rugsėjo 21 dieną, likus devynioms dienoms iki Rusijos bombardavimo kampanijos Sirijoje pradžios, Maskva pareikalavo „konkrečių veiksmų“ po to, kai vienas sviedinys sprogo jos ambasados komplekse.

Gegužę vienas žmogus žuvo šalia ambasados per apšaudymą iš minosvaidžių. Dar trys žmonės buvo sužeisti balandį, minosvaidžių sviediniams pataikius į ambasados kompleksą.

Tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ padalinio Sirijoje lyderis pirmadienį paragino Kaukazo džihadistus smogti Rusijos civiliams ir kariams, keršijant už Maskvos vykdomus bombardavimus Sirijoje.

„Jeigu Rusijos armija žudys žmonės Sirijoje, tada žudykite jų žmones. Ir jeigu jei žudys mūsų karius – žudykite jų karius. Akis už akį“, – grupuotės „al Nusra Front“ vadovas Abu Mohamedas al Jolani sakė paskelbtame garso įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.