Gazos mečetėje nuskambėjo raginimai žudyti žydus

Jeruzalėje nesiliaujančias atakas peiliais skatina ir radikalūs dvasininkai. Gazos imamas paragino savo tikėjimo brolius pulti peiliais žydus, nes taip esą darė ir islamo pranašas Mahometas.

Per pastarąjį mėnesį aštuoni žydai žuvo per palestiniečių atakas, o 31 palestinietis buvo nukautas žydų.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Per pastarąjį mėnesį aštuoni žydai žuvo per palestiniečių atakas, o 31 palestinietis buvo nukautas žydų.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2015, 9:58 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:22 PM

Gazos ruože įsikūrusios mečetės imamas Sheikhas Muhammadas Sallah Abu Rajabas skėlė pamokslą, kuriame paragino musulmonus peiliais subadyti kuo daugiau žydų.

„Broliai, štai kodėl šiandien atsimename tai, ką Dievas padarė žydams. Šiandien mes supratome, kodėl žydai pastatė sienas. Jomis jie ginasi ne nuo raketų, bet nuo peilių, kurie prarėš jų gerkles“, – savaitgalį įrašytame pamoksle kalbėjo dvasininkas.

„Broliai iš Vakarų Kranto – badykite! Subadykite Talmudo mitus jų galvose, subadykite mitus apie šventyklą jų širdyse“, – liepė dvasininkas, iškėlęs didžiulį peilį.

„Kitą kartą, kai pamatysite jų grupę – tris, keturis ar penkis, pulkite juos. Supjaustykite juos“, – tęsė kraupų pamokslą imamas.

Pastarąjį mėnesį Jeruzalėje buvo surengtos mažiausiai dvi dešimtys atakų prieš žydus.

Smurtas prasidėjo prieš mėnesį pasklidus gandams, kad Izraelis ketina perimti Jeruzalės al Aksos mečetę ar leisti žydams į ją įžengti.

Izraelis tokius kaltinimus neigė ir apkaltino palestiniečių valdžią skleidžiant melą ir kurstant smurtą. Palestiniečiai kelis kartus buvo užsibarikadavę al Aksos mečetėje, mėtė akmenis ir bombas į policiją.

Mahmoudas Abbasas dar labiau paskatino žydų kaltinimus, kad palestiniečių lyderis skatina smurtą.

Politikas trečiadienio vakarą pareiškė, kad Izraelyje vykdomos „šaltakraujiškos mūsų vaikų egzekucijos“, ir paminėjo vieną pavyzdį – trylikametį Ahmedą Manasrą.

Paauglys dalyvavo atakoje, kurioje buvo subadyti du žydai, tačiau jis pats nežuvo. Šiuo metu jis yra stabilios būklės ir guli Izraelio ligoninėje.

Palestiniečių pyktį paskatino vaizdo įrašas, kuriame sužeistas A.Manasra guli ant žemės po atakos, kol aplinkiniai kartoja šūksnį „Mirk!“.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu apkaltino M.Abbasą melo skleidimu ir aistrų kurstymu.

Per pastarąjį mėnesį aštuoni žydai žuvo per palestiniečių atakas, o 31 palestinietis buvo nukautas žydų. 14 iš jų Izraelis identifikavo kaip užpuolikus, skelbia „The Associated Press“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.