Rusija artėja prie susitarimo su JAV dėl oro erdvės Sirijoje

Maskva ir Vašingtonas artėja

Rusija trečiadienį pranešė, kad vienas jos naikintuvas Sirijos oro erdvėje identifikavimo tikslais buvo priartėjęs prie JAV vadovaujamos koalicijos karo lėktuvo.<br>Ria Novosti nuotr.
Rusija trečiadienį pranešė, kad vienas jos naikintuvas Sirijos oro erdvėje identifikavimo tikslais buvo priartėjęs prie JAV vadovaujamos koalicijos karo lėktuvo.<br>Ria Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2015, 8:10 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:21 AM

„Pozicijos dėl būsimo dokumento pagrindinių nuostatų suartėjo“, – nurodė gynybos ministerija pareiškime, kuris buvo perduotas Rusijos naujienų agentūroms.

„Buvo sutarta dėl abiejų šalių tolesnių veiksmų procedūros“, – rašoma pareiškime, kuris buvo paskelbtas po derybininkų vaizdo konferencijos.

Rusija ir Jungtinės Valstijos lėtai daro pažangą siekdamos susitarimo, kaip užkirsti kelią jų karo lėktuvų maršrutų susikirtimams virš Sirijos, Maskvai praėjusio mėnesio pabaigoje pradėjus bombardavimų kampaniją šioje karo draskomoje šalyje.

JAV vadovauja konkuruojančiai antskrydžių kampanijai, per kurią Sirijoje bombarduojami džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ taikiniai, todėl būgštaujama, kad rusų ir amerikiečių naikintuvai gali susidurti ore.

Rusija trečiadienį pranešė, kad vienas jos naikintuvas Sirijos oro erdvėje identifikavimo tikslais buvo priartėjęs prie JAV vadovaujamos koalicijos karo lėktuvo.

JAV vadovaujamos koalicijos atstovas spaudai, pulkininkas Stevenas Warrenas, anksčiau nurodė, kad šeštadienį lėktuvus skyrė vos keli kilometrai, sustiprindamas būgštavimus, kad vykstant intensyviam judėjimui oro erdvėje lėktuvai gali susidurti.

JAV ir jų sąjungininkės griežtai kritikuoja Maskvos intervenciją Sirijoje ir tvirtina, kad užuot atakavusi „Islamo valstybės“ džihadistus, Rusija taikosi į nuosaikiąją opoziciją, kovojančią su Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimu.

Rusija atmeta tokią kritiką ir sako, kad spaudžia JAV bendradarbiauti, bet nesulaukė jokio atsakymo iš Vašingtono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.