Sprogdinimų Ankaroje aukų padaugėjo iki 99

Mirtininkų įvykdyto

Per kruviniausią išpuolį šiuolaikinės Turkijos istorijoje du mirtininkai susisprogdino šeštadienį taikos aktyvistų minioje, susirinkusioje sostinėje Ankaroje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Per kruviniausią išpuolį šiuolaikinės Turkijos istorijoje du mirtininkai susisprogdino šeštadienį taikos aktyvistų minioje, susirinkusioje sostinėje Ankaroje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:03 AM

„Žuvo 99 žmonės. 94 žmonių palaikai buvo grąžinti šeimoms, o ketveri palaikai bus perduoti šeimoms, kurios buvo informuotos“, – A.Davutoglu sakė duodamas interviu televizijai „Show TV“.

Premjeras pridūrė, kad tarp aukų yra vienas palestinietis, o Turkija laukia jo šeimos, kuri turi atsiimti palaikus. A.Davutoglu nepateikė detalių, kodėl aukų skaičius buvo padidintas.

Per kruviniausią išpuolį šiuolaikinės Turkijos istorijoje du mirtininkai susisprogdino šeštadienį taikos aktyvistų minioje, susirinkusioje sostinėje Ankaroje.

Turkijos žiniasklaida trečiadienį paskelbė, kad užpuolikų tapatybės buvo nustatytos.

Vienas sprogdintojų buvo Yunusas Emre Alagozas, kurio brolis liepą įvykdė panašų išpuolį Suručo mieste prie sienos su Sirija, užmušdamas 34 žmones. Antrasis užpuolikas – Omeras Denizas Dundaras, kuris neseniai dukart lankėsi Sirijoje.

A.Davutoglu pirmadienį sakė, kad džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) yra pagrindinis įtariamasis dėl to sprogdinimo, bet neatmetė galimybės, kad ataką įvykdė kurdų arba kairiosios pakraipos kovotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.