Tragedija Lenkijoje: diskotekoje kilo panika, sutrypta mergina

Šią naktį studentų diskotekoje viename Bydgoščiaus universitete kilo panika ir metu buvo sutrypti ir sunkius sužalojimus patyrė šeši asmenys. Vienos studentės gyvybės išgelbėti nepavyko, o dar dviejų jaunuolių būklė yra kritiška.

Studentų diskotekoje Lenkijoje – tragedija, mirė mergina.<br>E.Butrimo nuotr.
Studentų diskotekoje Lenkijoje – tragedija, mirė mergina.<br>E.Butrimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva

Oct 15, 2015, 11:28 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 10:13 PM

Tragedija įvyko Technikos ir gamtos mokslų universiteto studentų miestelyje. Į mokslo metų pradžiai skirtą šventę susirinko apie 1200 žmonių, gerokai daugiau, nei buvo tikėtasi. Pirmą valandą nakties siaurame ir ilgame koridoriuje, kuris jungė du bendrabučius ir kuriuo buvo galima įeiti į diskoteką ir išeitį iš jos, kilo panika.

Spėjama, kad paniką sukėlė neapgalvoti organizatorių bei apsaugininkų veiksmai. Dėl didelės žmonių spūsties ilgame ir siaurame koridoriuje ėmė trūkti oro, ir viena mergina neteko sąmonės. Šalia stovintys studentai bandė savo iniciatyva pradaryti langus, atverti atsarginio išėjimo duris ir įleisti gaivaus oro.

Tokia savivalė nepatiko apsaugininkams ir šie nusprendė atkurti tvarką purkšdami į nepaklusnius studentus ašarines dujas. Tai sukėlė dar didesnį oro trūkumą ir dar didesnę paniką, per kurią nusilpusius ar sąmonę praradusius asmenis susrypė kiti šventės dalyviai. Aukų galėjo būti dar daugiau, tačiau studentai kėdėmis ėmė daužyti langus ir per juos išsiveržė į lauką.

Tai ne pirma ir ne pati didžiausia tragedija studentiškoje šventėje Lenkijoje. 2004 metais Lodzėje per Juvenalijas į studentų miestelį įsiveržė keliasdešimt futbolo chuliganų, o riaušes raminusi policija per klaidą vietoj guminių kulkų panaudojo tikras. Trys asmenys buvo peršauti, du iš jų mirė.

Žiniasklaida tvirtina, kad kruvinų incidentų studentų šventėse pasitaiko beveik kasmet. Prieš trejus metus Krokuvoje per Juvenalijas buvo suimti 37 girti ar narkotikų vartoję studentai, kurie mieste daužė langus, vartė automobilius, degino suoliukus. Užpernai Krokuvoje per Juvenalijas peiliu buvo subadyti du studentai, tačiau jų gyvybę pavyko medikams išgelbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą