Nušautas migrantas, mėginęs patekti į Bulgariją

Vienas afganas migrantas

50 nelegalių migrantų, kurie visi buvo Afganistano piliečiai, buvo užklupti patruliavusių dviejų pasieniečių ir policininko po to, kai įžengė į Bulgarijos teritoriją.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
50 nelegalių migrantų, kurie visi buvo Afganistano piliečiai, buvo užklupti patruliavusių dviejų pasieniečių ir policininko po to, kai įžengė į Bulgarijos teritoriją.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 16, 2015, 7:37 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 5:50 PM

„Didelė grupė neteisėtų migrantų mėgino pateikti į Bulgariją iš Turkijos. Vienas vyras buvo pašautas per tą incidentą ir mirė pakeliui į ligoninę“, – VRM atstovė sakė naujienų agentūrai AFP.

Tas incidentas įvyko vėlai ketvirtadienį netoli Bulgarijos pietryčių miesto Sredeco, nurodė atstovė, pridūrusi, kad auka buvo atvykėlis iš Afganistano.

Visuomeninis radijas BNR citavo Vidaus reikalų ministerijos administracijos vadovą Georgijų Kostovą, kuris sakė, kad 50 nelegalių migrantų, kurie visi buvo Afganistano piliečiai, buvo užklupti patruliavusių dviejų pasieniečių ir policininko po to, kai įžengė į Bulgarijos teritoriją.

„Jie pasipriešino suimami. Vienas iš pareigūnų paleido perspėjamuosius šūvius. Pasak jo, vienas iš migrantų buvo sužeistas atšokusios kulkos, o vėliau mirė“, – G.Kostovas sakė radijui.

Jis nepatvirtino anksčiau skelbtos informacijos, kad ta grupė buvo ginkluota.

Burgaso regiono prokuratūra pradėjo šio incidento tyrimą, pažymėjo G.Kostovas.

Toks su migrantais susijęs pražūtingas incidentas yra pirmasis Europos Sąjungos narėje Bulgarijoje, kuri nepriklauso Šengeno zonai. Dauguma atvykėlių kerta šalies teritoriją, vykdami į kitas Vakarų Europos valstybes.

Mėgindama sustiprinti savo menkai kontroliuojamos 260 km ilgio sienos su Turkija apsaugą, Bulgarija įrengė 30 km ilgio spygliuotų vielų tvorą ir pasiuntė apie 2 000 pasieniečių, policininkų ir karių saugoti likusios dalies.

Pastarasis incidentas paskatino premjerą Boiką Borisovą anksčiau išvykti iš ES viršūnių susitikimo Briuselyje, kur buvo tariamasi dėl migrantų krizės, ir ketvirtadienio vakarą parskristi į Bulgariją.

„Premjeras Borisovas informavo mane prieš pat išvykdamas. Tai rodo, kokios svarbios buvo mūsų diskusijos. ... Esame pasirengę padėti atkurti mūsų išorinių sienų kontrolę“, – Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas sakė Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.