Kelno mere išrinkta kandidatė, tapusi išpuolio taikiniu

Antroje vietoje liko 32 proc. balsų surinkęs Jochenas Ottas, centro kairiųjų socialdemokratų kandidatas.

Teisininkės išsilavinimą turinti H.Reker buvo mažai žinoma nacionalinės politikos arenoje, kol buvo užpulta 44 metų vyro, apsiginklavusio dviem peiliais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Teisininkės išsilavinimą turinti H.Reker buvo mažai žinoma nacionalinės politikos arenoje, kol buvo užpulta 44 metų vyro, apsiginklavusio dviem peiliais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 19, 2015, 9:51 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 7:19 AM

Henriette Reker, kuri buvo sunkiai sužeista per šeštadienį įvykdytą išpuolį, šiuo metu yra gydoma ligoninėje, o jos būklė stabili. Prieš ją įvykdyta ataka buvo vienas rimčiausių incidentų, siejamų su didėjančiu nepasitenkinimu dėl didžiulio migrantų antplūdžio Vokietijoje.

Nepriklausoma 58 metų kandidatė, palaikoma kanclerės Angelos Merkel valdančiosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU), buvo laikoma pagrindine pretendente į mero postą, o galutiniai rezultatai parodė jos aiškią pergalę – H.Reker surinko 52,6 proc. balsų.

„Pergalė! Džiaugiamės dėl Henriette Reker“, – sakoma jos rinkimų štabo „Twitter“ žinutėje, kur šis pasiekimas vadinamas „nauja pradžia Kelnui“.

Antroje vietoje liko 32 proc. balsų surinkęs Jochenas Ottas, centro kairiųjų socialdemokratų kandidatas.

Teisininkės išsilavinimą turinti H.Reker buvo mažai žinoma nacionalinės politikos arenoje, kol buvo užpulta 44 metų vyro, apsiginklavusio dviem peiliais. Dar keturi žmonės buvo sužeisti per incidentą, kuris įvyko per H.Reker kampanijos susitikimą vienoje gatvės turgavietėje.

Šis išpuolis sukėlė pasipiktinimą visoje šalyje, o A.Merkel pareiškė esanti sukrėsta. Policija nurodė, kad ataka buvo „rasistinio“ ir „politinio“ pobūdžio.

Ligoninės darbuotojai sekmadienį sakė, kad H.Reker buvo skubiai operuota ir kad ji veikiausiai visiškai pasveiks.

Pastaruosius penkerius metus H.Reker buvo atsakinga už pagalbą pabėgėliams Kelne – Vokietijos ketvirtajame didžiausiame mieste, turinčiame 980 tūkst. gyventojų.

Kai jai buvo pavesta apgyvendinti prieglobsčio ieškotojus iš Sirijos ir kitų karo zonų, ji juos įkurdino sporto salėse, buvusiuose komerciniuose pastatuose ir kitose vietose, taip pat pasisakė už atvykėlių socialinę integraciją.

Išpuolis prieš šią politikę buvo įvykdytas tuo metu, kai Vokietija stengiasi susitvarkyti su rekordiniu prieglobsčio ieškotojų antplūdžiu, A.Merkel pareiškus, kad jos šalis atvers duris pabėgėliams iš Sirijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.