Turkijos numuštas bepilotis lėktuvas buvo pagamintas Rusijoje

Netoli Sirijos sienos Turkijos

Turkija numušė bepilotį lėktuvą penktadienį, po trijų perspėjimų, kai šis pažeidė jos oro erdvę netoli Sirijos sienos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkija numušė bepilotį lėktuvą penktadienį, po trijų perspėjimų, kai šis pažeidė jos oro erdvę netoli Sirijos sienos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-10-19 17:10, atnaujinta 2017-10-09 03:22

„Jis pagamintas Rusijoje, bet Rusija mums sakė, kad jis jai nepriklauso“, – Turkijos premjeras kalbėjo tiesiogiai per televiziją.

Turkija numušė bepilotį lėktuvą penktadienį, po trijų perspėjimų, kai šis pažeidė jos oro erdvę netoli Sirijos sienos.

A.Davutoglu sakė, kad jis galėjo priklausyti Sirijos vyriausybės pajėgoms, kurias ginklais aprūpina Rusija, arba kurdų ginkluotoms grupuotėms Sirijoje, arba „nereguliariai kariuomenei“.

JAV kariuomenės pareigūnai sakė manantys, kad bepilotis lėktuvas atkeliavo iš Rusijos, tačiau Maskva tikina, kad visi jos bepiločiai lėktuvai yra vietoje.

NATO priklausanti Turkija yra nepatenkinta Rusijos pastangoms palaikyti Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą, už kurio nuvertimą pasisako Ankara.

Turkija kaltina Rusiją, kad Sirijoje operacijose dalyvaujantys jos kariniai lėktuvai dukart pažeidė jos oro erdvę, o Maskva dėl šių incidentų kaltina nepalankias oro sąlygas.

A.Davutoglu pirmadienį perspėjo Maskvą, kad panašių oro erdvės pažeidimų daugiau nepasikartotų, ir pareiškė, kad bepiločio lėktuvo „incidentas dar kartą įrodė, jog Turkija yra pajėgi ir jai užtenka politinės valios padaryti galą tokiems pažeidimams“.

„Tikiuosi, kad Rusija užims atsargesnę poziciją... ir tai neturės neigiamo poveikio Turkijos bei Rusijos santykiams“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.