Estijoje mokytoją nušovęs paauglys nuteistas 9-iems metams

Antradienį Tartu apskrities

Ekspertai nustatė, kad kaltinamasis gali atsakyti už savo veiksmus.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ekspertai nustatė, kad kaltinamasis gali atsakyti už savo veiksmus.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 20, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:53 PM

„Teismas nerado švelninančių aplinkybių paauglio veiksmuose ir nuteisė jį devynerių metų laisvės atėmimo bausme“, – informavo teismo spaudos tarnyba.

Tyrėjų duomenimis, teisme išnagrinėti įrodymai patirtina, kad kaltinamasis įvykdė nusikaltimą, jį suplanavęs ir kruopščiai apgalvojęs, o mokytoja nedavė paaugliui dingsties griebtis smurto jos atžvilgiu ir neprovokavo kaltinamojo nei anksčiau, nei nužudymo dieną. Moksleivis teisme pripažino savo kaltę.

Praėjusių metų spalio 27 d. kaltinamasis (tada jam dar buvo 15 metų) surado raktą, paslėptą tėvų kambaryje, atsirakino ginklų spintą ir slaptą pasiėmė tėvui priklausantį ir teisėtai laikomą revolverį „Amadeo ROSSI-851“ ir devynis šovinius.

Tą pačią dieną jis atsinešė ginklą ir šovinius į mokyklą. Jis kelis kartus šovė į 56 metų amžiaus vokiečių kalbos mokytoją Enę Sarap (Ene Sarap), kuri nuo patirtų sužeidimų mirė vietoje. Be mokytojos ir nusikaltėlio, tuo metu klasėje buvo dar keturi mokiniai, kurie nenukentėjo.

Pasak Estijos pareigūnų, nusikaltimas buvo padarytas iš asmeninio priešiškumo. Ekspertai nustatė, kad kaltinamasis gali atsakyti už savo veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.