Didžiojoje Britanijoje sudužo JAV naikintuvas, žuvo pilotas

Lėktuvas sudužo Kembridžšyro grafystėje, netoli Karališkųjų oro pajėgų karinės bazės Leikenhite.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Lėktuvas sudužo Kembridžšyro grafystėje, netoli Karališkųjų oro pajėgų karinės bazės Leikenhite.<br>AFP/ Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-10-21 14:30, atnaujinta 2017-10-08 16:54

Rytinėje Anglijos dalyje trečiadienį nukrito JAV karinių oro pajėgų naikintuvas „F/A-18“, praneša „Reuters“. Nelaimės metu žuvo lėktuvą pilotavęs amerikietis. 

Anot įvykio vietoje esančių policijos pareigūnų, orlaivis sudužo privačios fermos teritorijoje. Apie galimas aukas ant žemės kol kas nepranešama.

Galime patvirtinti, kad lėktuvas buvo karinis“, – sakė Kembridžšyro policijos atstovas. „Manoma, kad lėktuve buvo vienas žmogus, patvirtinta, kad vienas žmogus žuvo“, – sakė jis.

Lėktuvas sudužo Kembridžšyro grafystėje, netoli Karališkųjų oro pajėgų karinės bazės Leikenhite. 

Bazės atstovų teigimu, naikintuvas grįžinėjo į JAV iš Jungtinės Karalystės, kur buvo apsistojęs po dislokavimo Artimuosiuose Rytuose.

Lėktuvu skrido tik jo pilotas.

Policija pranešimą apie nelaimę gavo apie 10.30 val. ryto vietos laiku. Į lėktuvo sudužimo vietą atvyko greitosios pagalbos, policijos, gaisrinės ir kitų tarnybų ekipažai. 

„Mes buvome iššaukti po pranešimų apie orlaivio sudužimą prie Redmero,– sakė ugniagesių atstovas. – Toje vietoje dirba dvi mūsų grupės, bet šiuo metu nėra jokių gaisro gesinimo ženklų“.

JAV kariuomenė pranešė tirianti incidentą.

Vienas aviacijos mėgėjas, Rogeris Smithas pranešė, kad šis lėktuvas priklauso Jūrų pėstininkų korpusui ir skrido į Jungtines Valstijas iš Artimųjų Rytų, atvykęs į Leikenhito karinių oro pajėgų bazę savaitgalį.

Šis incidentas jau trečias šioje bazėje, kuria naudojasi JAV karinių oro pajėgų 48-asis naikintuvų sparnas.

Spalį vienas šio dalinio F-15 naikintuvas nukrito laukuose. Lakūnui pavyko sėkmingai katapultuotis ir išvengti sunkesnių sužeidimų. 2014-ųjų sausį keturi lakūnai žuvo, kai JAV sraigtasparnis sudužo per mokomąjį skrydį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.