Bulgarija, Rumunija ir Serbija pasirengusios uždaryti sienas

Bulgarija, Rumunija ir

B.Borisovas pabrėžė, kad šios valstybės nėra vieta, kur gali susitelkti milijonai pabėgėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
B.Borisovas pabrėžė, kad šios valstybės nėra vieta, kur gali susitelkti milijonai pabėgėlių.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2015, 3:33 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:08 AM

„Jeigu jie pastatys užtvaras ir uždarys sienas, mes padarysime tą patį. Neleisime, kad mūsų šalys virstų savotišku šliuzu pabėgėliams“, – pareiškė B.Borisovas.

„Esame solidarūs su Europa, bet negalime atsakyti už kitas valstybes. Pabėgėlių problemą turi spręsti visa Europa, visos jos valstybės. Negali viena valstybė turėti teisę uždaryti sieną, o kitos – ne“, – pridūrė V. Ponta.

„Kiekvienos iš šių trijų valstybių prioritetas yra stabilumas, ir jeigu kas nors laiko mus vieta, kur gali susikoncentruoti milijonai pabėgėlių, jie klysta“, – pastebėjo A. Vučičius.

Bulgarijos, Rumunijos ir Serbijos lyderiai susitarė Briuselyje, kur sprendžiamos pabėgėlių problemos, veikti kaip viena bendra grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?