Belgijos kareivinėse – ataka, aukų išvengta

Belgijos mieste

Belgijos kareivinėse – išpuolis. Užpuolikas spruko automobiliu.<br>AFP nuotr.
Belgijos kareivinėse – išpuolis. Užpuolikas spruko automobiliu.<br>AFP nuotr.
Belgijos kareivinėse – išpuolis. Užpuolikas spruko automobiliu.<br>AFP nuotr.
Belgijos kareivinėse – išpuolis. Užpuolikas spruko automobiliu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf., ELTA

Oct 26, 2015, 11:14 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:08 PM

„Šio asmens tapatybė žinoma; (jis) aktyviai persekiojamas“, – prokuroras sakė naujienų agentūrai AFP, pridūręs, kad tas žmogus gyvena tame pačiame rajone.

Bėglio automobilis vėliau buvo rastas už kelių kilometrų nuo nelaimės vietos. Baiminamasi, kad rastame automobilyje yra sprogmenų, todėl į vietą buvo išsiųsti bombų šalinimo ekspertai, pranešė „Le Libre“.

Pareigūnai sakė AFP kol kas nežinantys šio išpuolio motyvų, bet kol kas nebuvo jokių pranešimų apie nukentėjusius žmones.

Vėliau pareigūnai vis dėlto nurodė žinantys užpuoliko tapatybę. „Atrodo, niekas nenukentėjo. Vyras vis dar slapstosi. Žiūrint iš šalies, tai atrodo nesuvokiama“, – „Reuters“ sakė Belgijos prokuratūros atstovas, pridūręs, kad sprendimas atakuoti kareivines yra mažų mažiausiai keistas, kadangi jose yra ginklų, kuriuos kariai gali panaudoti.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad įtariamojo automobilyje buvo sprogmenų, o į įvykio vietą buvo pasiųsti bombų šalinimo ekspertai. Tačiau Belgijos pareigūnai šios informacijos nepatvirtino.

Vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas, esantis įvykio vietoje, sakė, kad numanomas užpuolikas apgadintą mašiną paliko netoliese esančiame lauke. Į incidento vietą atvyko kariuomenės išminuotojai ir policijos specialiųjų pajėgų grupė. 

Ta teritorija buvo uždaryta policijos, o virš jos skraidė sraigtasparnis, pasakojo reporteris. Kaip pranešama, netoliese esančiuose kariniuose objektuose ir policijos akademijoje buvo paskelbta nepaprastoji parengtis. 

Viena vietos televizija informavo, kad netoliese esančios mokyklos moksleiviams buvo liepta likti pastate. 

Sausį Belgijos pareigūnai nukovė du vyrus per antiteroristinę operaciją, kuri buvo surengta praėjus savaitei po kruvinų išpuolių „Charlie Hebdo“ redakcijoje Prancūzijos sostinėje Paryžiuje.

Bazėje, kurioje surengtas išpuolis, laikomas specialiųjų pajėgų batalionas, turintis 650 karių, kuris dalyvauja NATO operacijose ir taikos palaikymo misijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.