Ukrainos separatistai „Gydytojus be sienų“ apkaltino šnipinėjimu

„Tai dramatiškas sprendimas“, – pridūrė jis.

Labdaringai medicinos organizacijai „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) uždrausta dirbti Ukrainos separatistų kontroliuojamose teritorijose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Labdaringai medicinos organizacijai „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres, MSF) uždrausta dirbti Ukrainos separatistų kontroliuojamose teritorijose.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-10-26 11:57, atnaujinta 2017-10-07 19:43

Nobelio taikos premija apdovanotos organizacijos medikai praeitą savaitę buvo išvaryti iš karo nuniokoto regiono kartu su devyniomis kitomis Vakarų šalių pagalbos grupėmis dėl neįvardytų priežasčių.

Tačiau sekmadienį vadinamosios Donecko liaudies respublikos oficialusis naujienų portalas paskelbė, kad MSF buvo išvaryta dėl „šnipinėjimo“ ir kitokios ardomosios veiklos.

Ženevoje įsikūrusi organizacija „rinko duomenis apie mūsų gynybą, taip pat vykdė psichologinius mokymus fronto rajonuose, kurie smarkiai sutrikdė vietos gyventojus“, pareiškė separatistai.

MSF operacijų direktorius Bartas Janssensas perspėjo, kad šis draudimas neigiamai paveik sveikatos apsaugos būklę tame regione ir ragino Donecko valdžią persigalvoti..

„Esame nepaprastai susirūpinę. MSF yra didžiausia žaidėja regione, o dabar mes turėsime liautis gydyti žmones“, – B.Janssensas sakė telefonu naujienų agentūrai AFP.

„Tai dramatiškas sprendimas“, – pridūrė jis.

Donecko separatistai penktadienį taip pat uždarė lauko ligonines, vadovaujamas Jungtinių Tautų agentūrų, tokių kaip Pasaulinė maisto programa (WFP).

Tačiau jie leido tęsti veiklą Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus Komitetui ir Čekijos nevyriausybinei organizacijai „Človek v tisni“ (People in Need, PIN), kurios taip pat anksčiau buvo patekusios į separatistų tyrėjų akiratį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.