Turkija dalyvautų sausumos operacijoje Sirijoje

Turkijos ministras pirmininkas

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu pareiškė esąs už tarptautinę sausumos dalinių operaciją Sirijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu pareiškė esąs už tarptautinę sausumos dalinių operaciją Sirijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:53 AM

„Mums reikia apjungtos strategijos su oro antskrydžiais ir sausumos daliniais. Tačiau Turkijai vienai tai per sunku. Jei būtų koalicija ir labai gerai parengta integruota strategija, Turkija būtų pasirengusi prie jos prisijungti visomis prasmėmis“, – kalbėjo premjeras.

Tokia strategija esą turėtų apimti ne tik kovą su IS. Nes priešingu atveju gresia valdžios vakuumas, kuriame gali atsirasti nauja teroristinė grupuotė. A. Davutoglu dar kartą pasisakė už apsauginės zonos Sirijoje, pasienyje su Turkija, sukūrimą ir pareikalavo diktatoriaus Basharo al Assado pasitraukimo.

„Klausimas yra ne kiek B. al Assadas liks, o kada ir kaip jo neliks“, – pažymėjo Turkijos vyriausybės vadovas. Krizės sprendimas esą bus pasiektas, kai Sirijos pabėgėliai galės grįžti į savo taikią gimtinę. „Jei B. al Asadas Damaske liks valdžioje, nemanau, kad bent vienas pabėgėlis grįš“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.