Prieš Sočio olimpiadą Rusija užkirto kelią teroro išpuoliui

Rusijos užsienio reikalų

Rusijoje taip pat pagerbtos teroro Paryžiuje aukos.<br>AP nuotr.
Rusijoje taip pat pagerbtos teroro Paryžiuje aukos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 16, 2015, 6:18 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 4:45 AM

Rusijos užsienio reikalų viceministras, atsakingas už kovą su terorizmu, nurodė, kad įtariamos užpuolikės buvo sulaikytos Austrijoje ir Prancūzijoje.

„Moterys savižudės, kurios buvo Prancūzijoje, turėjo schemas su nuorodomis, kur padėti sprogmenis“, – Rusijos naujienų agentūros citavo viceministrą, pridūrusį, kad sprogstamieji įtaisai buvo slepiami rankų kremų dėžutėse.

Pranešime neįvardijama tiksli įtariamųjų sulaikymo vieta, taip pat neaišku, ar moterys bandė įsėsti į lėktuvą.

O. Siromolotovas, Rusijos saugumo tarnybos FST veteranas, šį mėnesį užėmęs Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojo postą, akcentavo, kad tarptautinis bendradarbiavimas saugumo srityje padėjo išlaikyti Sočio žiemos olimpines žaidynes saugias.

Olimpines žaidynės Sočyje, Juodosios jūros kurorte Rusijos pietuose, vyko tvyrant susirūpinimui, kad sukilėliai iš netoliese esančių Kaukazo respublikų, įskaitant Čečėniją ir Dagestaną, gali planuoti išpuolius. Rusija aplink Sočį įvedė itin griežtas saugumo priemones, pavadintas „Plieno žiedu“.

FST direktorius Nikolajus Bortnikovas liepą teigė, kad daugybė šalių, įskaitant Austriją, Prancūziją, Vokietiją, Gruziją ir JAV, padėjo užkirsti kelią serijai atakų prieš Olimpines žaidynes. Tačiau daugiau jokių detalių nebuvo pateikta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.