Serbijoje sulaikytas migrantas su tokiu pat pasu, kaip užpuoliko

BBC skelbia, kad Serbijos policija sulaikė migrantą su Sirijos pasu, kuriame įrašyti tokie pat duomenys kaip pase, kuris buvo rastas prie savižudžio sprogdintojo po išpuolių Paryžiuje.

Manoma, kad teroristas ir migrantas ten pat pirko padirbtus pasus.<br>„123rf“ nuotr.
Manoma, kad teroristas ir migrantas ten pat pirko padirbtus pasus.<br>„123rf“ nuotr.
Pragaištingi išpuoliai pareikalavo 132 aukų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pragaištingi išpuoliai pareikalavo 132 aukų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pragaištingi išpuoliai pareikalavo 132 aukų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pragaištingi išpuoliai pareikalavo 132 aukų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 4:34 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 5:08 AM

„Dokumente yra įrašytas toks pat vardas ir data, tačiau nuotraukoje vaizduojamas kitas vyras. Šeštadienį šį pasą turėjo migrantas Serbijos Preservo mieste esančiame pabėgėlių centre. Tas žmogus buvo sulaikytas, kad būtų apklaustas“, – pranešė Serbijos laikraštis „Blic“, tačiau nepateikė šios informacijos šaltinio.

„Manoma, kad šie du vyrai nebuvo susiję. Vis dėlto situacija bus tiriama, nes akivaizdu, kad abu jie skirtingu metu nusipirko padirbtus Sirijos pasus iš to pačio padirbinėtojo Turkijoje“, – rašoma laikraštyje.

Dokumente taip pat buvo įrašytas 25 metų Almohammadas Ahmadas.

Tai tik dar labiau pastiprino nuomonę, kad pasas, kuris buvo panaudotas identifikuojant pabėgėlį teroristą“, buvo padirbtas. Tad dabar nežinoma, ar vyras, kuris susisprogdino prie nacionalinio stadiono, iš tiesų keliavo per Graikiją ir Makedoniją, kaip nurodoma pase.

Graikijos valdžios institucijos patvirtino, kad paėmė pasą turėjusio vyro pirštū antspaudus, kai jis užsiregistravo spalio 3 dieną. Dabar Prancūzijos valdžios institucijos turi surasti atitinkamą užuoliko kūną.

Vardas Almohammadas Ahmadas nėra žinomas Prancūzijos institucijoms, kurios kovoja su terorizmu. Tad pareigūnai stengėsi nedaryti skubotų išvadų atsižvelgdami į bombardavimo vietoje rastą dokumentą.

Vis dėlto žiniasklaida atkreipė dėmesį į faktą, kad vienas sprogdintojas galėjo kartu su pabėgėliais atkeliauti į Europą valtimi. Kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine le Pen ragino Prancūziją nedelsiant užverti sienas pabėgėliams.

Sekmadienį Europos Komisijos prezidentas Jeanas-Claude Junckeris skatino lyderius nenusisukti nuo programos, kurioje buvo sutarta priimti daugiau žmonių, kurie tikrai bėga nuo konflikto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.