Po išpuolių Paryžiuje ES siūlo griežtinti ginklų įstatymus

Reaguodama į išpuolius

Reaguodama į išpuolius Paryžiuje, Europos Sąjunga (ES) pateikė pasiūlymus dėl ginklų įstatymų griežtinimo Europoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Reaguodama į išpuolius Paryžiuje, Europos Sąjunga (ES) pateikė pasiūlymus dėl ginklų įstatymų griežtinimo Europoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 18, 2015, 3:22 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 11:42 PM

„Negalima leisti, kad ginklai patektų į teroristų rankas, – trečiadienį Briuselyje pareiškė Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris. – Mes siūlome griežčiau kontroliuoti šaunamųjų ginklų pardavimą ir registraciją“.

Europos Komisija siūlo uždrausti šaunamuosius ginklus, jų sudedamąsias dalis ir amuniciją pardavinėti internete. Be to, Briuselis yra už griežtesnes pusiau automatinių ginklų taisykles. Šie neturėtų būti perduoti privatiems asmenimis, nors ir yra deaktyvuoti.

Remiantis Komisijos planais, ES valstybės ateityje privalės turėti nacionalinius deaktyvuotų ginklų ir jų savininkų registrus. Už ES direktyvų įgyvendinimą bus atsakingos pačios šalys. Turėtų būtu naikinamos ir išimtys ginklų kolekcininkams, nes jie identifikuoti kaip galimas prekybos ginklais šaltinis.

Komisijos nuomone, taip pat reikėtų griežtinti šaunamųjų ginklų ženklinimo nuostatas. Duomenys ES valstybių registruose turėtų būti saugomi iki ginklų sunaikinimo, šiuo metu galioja 20 metų terminas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?