Izraelio šnipas J.Pollardas paleistas iš JAV kalėjimo po 30 metų

Žydų kilmės amerikietis

J.Pollardas 1987-aisiais buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br>AP nuotr.
J.Pollardas 1987-aisiais buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos.<br>AP nuotr.
J.Pollardas buvo paleistas iš kalėjimo Bateryje Šiaurės Karolinoje.<br>AP nuotr.
J.Pollardas buvo paleistas iš kalėjimo Bateryje Šiaurės Karolinoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 20, 2015, 11:30 AM, atnaujinta Oct 3, 2017, 5:35 PM

„Izraelio žmonės sveikina Jonathano Pollardo paleidimą į laisvę“, – sakė B.Netanyahu, aktyviai siekęs jo išlaisvinimo. „Būdamas vienas tų, kurie daug metų kėlė klausimą dėl Jonathano Amerikos prezidentams, seniai tikėjausi, kad ši diena išauš“, – sakė žydų valstybės premjeras.

„Po trijų ilgų ir sunkių dešimtmečių Jonathanas pagaliau vėl yra su savo šeima. Tegul šis šabas atneša jam daug džiaugsmo ir ramybės, kurie tęsis daug metų ir dešimtmečių“, – pridūrė B.Netanyahu.

J.Pollardas, kuriam dabar 61 metai, kalėdamas tapo itin pamaldus, ir atgavęs laisvę galės laikytis šabo, kuris prasideda penktadienio saulėlydžio metu.

J.Pollardas buvo paleistas iš kalėjimo Bateryje Šiaurės Karolinoje. Tačiau jį palaikančio žydų judėjimo atstovas spaudai kol kas negalėjo pasakyti, kur šiuo metu yra J.Pollardas.

Jam uždrausta penkerius metus išvykti iš Jungtinių Valstijų, nebent atitinkamą leidimą jam suteiktų prezidentas Barackas Obama.

1985 metais Vašingtone suimtas buvęs JAV karinių jūrų pajėgų analitikas J.Pollardas 1987-aisiais buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už tai, kad nutekino Izraeliui tūkstančius įslaptintų dokumentų apie JAV vykdomą šnipinėjimą arabų pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.