Skelbiama dar vieno Paryžiaus išpuolių įtariamojo paieška

Belgijos teisėsauga oficialiai paskelbė dar vieno vyro, vardu Mohamed Abrini, paiešką. Manoma, kad šis vyras susijęs su teroro išpuoliais Paryžiuje, skelbia BBC.

Paskelbta šio vyro paieška.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Paskelbta šio vyro paieška.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, ELTA

Nov 24, 2015, 7:05 PM, atnaujinta Oct 3, 2017, 1:01 AM

Dvi dienas iki išpuolių Paryžiuje šis vyras buvo pastebėtas kartu su kitu įtariamuoju Salahu Abdeslamu degalinėje greitkelyje į Paryžių. Vėliau automobilis „Renault Clio“ buvo naudojamas teroro išpuolių Paryžiuje metu.

Po 130 gyvybių Paryžiuje nusinešusių teroro atakų Prancūzijoje buvo atliktos kratos 1 233 butuose ir namuose, laikinai suimti 165 asmenys, konfiskuota 230 ginklų. Tai antradienį pareiškė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve.

Tarp ginklų esą buvo ir „karo ginklų“, praneša agentūra AFP. Prancūzijoje lapkričio 14-ąją, praėjus dienai po kruvinų atakų, buvo paskelbta nepapastoji padėtis.

Parlamentas ją dabar pratęsė iki vasario. Nepaprastoji padėtis, be kita ko, reiškia, kad kratas galima vykdyti ir naktimis, be teismo sprendimo. Per islamistų atakų seriją lapkričio 13-ąją Paryžiuje žuvo 130 žmonių, daugiau kaip 300 buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.