JAV ilgapirštis vogė ir internetu pardavinėjo žmonių smegenis

JAV vienas ilgapirštis pavogė išties neįprastus eksponatus. Vyras įsilaužė į medicinos muziejų ir nukniaukė užkonservuotas žmonių smegenis bei kitus audinius ir pardavė juos internetu, rašo „The Independent“.

Vagišius internete pardavinėjo iš muziejaus išneštas užkonservuotas žmonių smegenis.<br>„123rf“ nuotr.
Vagišius internete pardavinėjo iš muziejaus išneštas užkonservuotas žmonių smegenis.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-11-26 18:59, atnaujinta 2017-10-02 16:05

Indianos valstijoje esančio Indianapolio miesto gyventojas Davidas Charlesas prisipažino kaltu dėl šešių pažeidimų, tarp jų vogtų daiktų priėmimo bei vagysčių. Už šiuos nusikaltimus jis buvo nuteistas vieneriems metams namų arešto ir dviems metams bandomojo laikotarpio.

Pasak Mariono grafystės prokuratūros, 23 metų vaikinas ne kartą įsilaužė į Indianos medicinos istorijos muziejų ir vogė indus su smegenimis bei kitais žmogaus audiniais.

Anksčiau šio muziejaus patalpose veikė 1848 metais įkurta psichinių problemų turinčių žmonių ligoninė. Vėliau pastatas buvo perdarytas į muziejų su autopsijoms skirta patalpa ir anatomijos muziejų, kuriame demonstruojami užkonservuoti pavyzdžiui, daugiausiai smegenys, išdėlioti patologijos tvarka.

Teismo dokumentuose teigiama, kad D.Charlesas buvo sulaikytas 2013 metais, kai vyras iš San Diego, kuris internetinėje parduotuvėje „eBay“ įsigijo šešias konservuotas smegenis už 600 JAV dolerių (565 eurai) ir pranešė apie tai policijai.

Daug D.Chrleso pavogtų egzempliorių buvo sugrąžinti, kai San Diego gyventojas atliko tyrimą internete ir suprato, kad pavyzdžiai, kuriuos įsigijo, yra tie patys, kurie buvo pavogti iš muziejaus.

Tyrėjams pavyko nustatyti D.Chaleso tapatybę, nes šis muziejuje ant popieriaus skiautelės paliko kruviną savo piršto antspaudą. Pranešama, kad buvo atgauta 80 indų su žmogaus audiniais.

D.Charlesui buvo liepta nekelti kojos į muziejų, iš kurio jis taip pat nugvelbė elektrokardiografą, apie 10 stetoskopų, kūdikių svarstykles ir kitokius istorinius daiktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.