Makedonija pradeda statyti užtvarą pasienyje su Graikija

Makedonijos kariuomenė pradėjo

Statoma tokia pat tvora, kokia buvo pastatyta Serbijos ir Kroatijos pasienyje.<br>AP nuotr.
Statoma tokia pat tvora, kokia buvo pastatyta Serbijos ir Kroatijos pasienyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2015, 11:45 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 9:42 AM

Patikslinama, kad statoma tokia pat tvora, kokia buvo pastatyta Serbijos ir Kroatijos pasienyje.

Šeštadienio popietę Makedonijos policija panaudojo šviesines ir garsines granatas migrantams vaikyti, informuoja „Associated Press“. Kaip patikslina agentūra, tokios priemonės panaudotos, kai maždaug 250 migrantų ėmė mėtyti į policininkus akmenis.

Pabėgėliai protestavo prieš tai, kad jiems neleidžiama patekti į Makedonijos teritoriją ir toliau keliauti į Europos gilumą. Protestuotojai piktinasi tuo, kad nuo lapkričio 18 d. vakaro

Makedonija praleidžia pabėgėlius tik iš karo apimtų valstybių: Afganistano, Irako ir Sirijos.

Įtampa sustiprėjo Graikijos pasienio pusėje, kai vienas iš pabėgėlių, kuriam buvo uždrausta įvažiuoti į Makedonijos teritoriją, užsiropštė ant stovinčio vagono stogo ir prisilietė prie aukštos įtampos laido ir dėl to smarkiai apdegė. Vyras buvo hospitalizuotas.

Anksčiau Serbijos ir Makedonijos valdžia nusprendė leisti savo teritorija pravažiuoti pabėgėliams tik iš trijų pasaulio šalių – Irako, Sirijos ir Afganistano.

Kaip jau skelbta, šimtai pabėgėlių iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių, įstrigę Graikijoje, užsisiuvo burnas, protestuodami prieš tai, kad jiems neleidžiama toliau keliauti į Europos gilumą. Protestuotojai piktinasi tuo, kad nuo lapkričio 18 d. vakaro Makedonija praleidžia pabėgėlius tik iš karo apimtų valstybių: Afganistano, Irako ir Sirijos.

Naujausiais Europos Sąjungos (ES) pasienio apsaugos agentūros „Frontex“ duomenimis, per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių į ES šalių teritoriją atvyko apie 1,2 mln. pabėgėlių. Europos Komisija (EK) pareiškė, kad dabartinė migracijos krizė pasaulyje yra didžiausia nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.