Turkai: Rusijos piloto palaikai išskraidinti į Maskvą

Pirmadienio rytą Rusijos

Maskva neigia, kad jos orlaivis pažeidė Turkijos oro erdvę. Pasak Rusijos, visą skrydžio laiką lėktuvas buvo Sirijos teritorijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Maskva neigia, kad jos orlaivis pažeidė Turkijos oro erdvę. Pasak Rusijos, visą skrydžio laiką lėktuvas buvo Sirijos teritorijoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2015, 1:04 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 2:47 AM

Sekmadienio rytą Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu žurnalistams pareiškė, kad Turkijos atstovams perduoti Rusijos lakūno palaikai. Jis taip pat pranešė, kad naktį į sekmadienį su stačiatikių dvasininkais iš Hatajaus provincijos buvo atliktos visos reikiamos religinės apeigos.

Antradienio rytą Turkijos karinės oro pajėgos netoli sienos su Sirija numušė Rusijos lėktuvą. Turkijos kariuomenės pareigūnai pareiškė, kad į šalies oro erdvę įskridusį Rusijos bombonešį karinės pajėgos įspėjo, tačiau orlaivio Su-24 pilotams nereagavus, jį numušė Turkijos naikintuvai. Šalies kariuomenės atstovas tikino, kad Turkija per penkias minutes įspėjo Rusijos lakūnus 10 kartų.

Savo ruožtu Maskva neigia, kad jos orlaivis pažeidė Turkijos oro erdvę. Pasak Rusijos, visą skrydžio laiką lėktuvas buvo Sirijos teritorijoje.

Su-24 įgula spėjo katapultuotis, bet vienas iš lakūnų buvo nukautas ugnimi iš žemės. Antrasis pilotas liko gyvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.