Turkija neatsiprašys Rusijos dėl lėktuvo numušimo

Turkija neatsiprašys dėl

„Mūsų oro erdvės, mūsų sienų gynyba yra ne vien mano vyriausybės teisė, bet pareiga, o joks Turkijos premjeras arba prezidentas ... neatsiprašinės dėl to, kad atlieka savo pareigą“, – sakė A.Davutoglu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Mūsų oro erdvės, mūsų sienų gynyba yra ne vien mano vyriausybės teisė, bet pareiga, o joks Turkijos premjeras arba prezidentas ... neatsiprašinės dėl to, kad atlieka savo pareigą“, – sakė A.Davutoglu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf., ELTA

Nov 30, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 2:47 AM

„Mūsų oro erdvės, mūsų sienų gynyba yra ne vien mano vyriausybės teisė, bet pareiga, o joks Turkijos premjeras arba prezidentas ... neatsiprašinės dėl to, kad atlieka savo pareigą“, – A.Davutoglu sakė per bendrą spaudos konferenciją su NATO vadovu Jensu Stoltenbergu po jųdviejų derybų Briuselyje.

„Tikimės, kad Rusija ir naujo apsvarstys tas priemones abiejų pusių interesų labui“, – pridūrę premjeras, turėdamas omenyje sankcijas, kurias Maskva paskelbė po lėktuvo Su-24 numušimo anksčiau šį mėnesį.

NATO parėmė Turkiją

Visi Turkijos sąjungininkai iš Šiaurės Atlanto karinio aljanso remia šalies teisę ginti savo oro erdvę. Tokią nuomonę pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, komentuodamas incidentą, kurio metu buvo numuštas Rusijai priklausantis „Su-24“ bombonešis, informuoja „Reuters“.

NATO šalys nerimauja dėl padidėjusio Rusijos karinio aktyvumo regione, tačiau jų pagrindinis tikslas ir toliau yra padėties sureguliavimas, pareiškė NATO generalinis sekretorius per bendrą spaudos konferenciją su Turkijos premjeru Ahmetu Davutoglu.

J. Stoltenbergas, be kita ko, gyrė Turkijos pastangas bandant toliau plėtoti šalies ryšius su Maskva. Turkijos ir Rusijos santykiai smarkiai pablogėjo, Ankaros karinėms oro pajėgoms lapkričio 24 dieną numušus Maskvai priklausantį „Su-24“ bombonešį.

Turkijos valdžia tvirtina, kad karinis lėktuvas įskrido į šalies oro erdvę ir nereagavo į siųstus įspėjimus. Savo ruožtu, Rusija teigia, kad Turkijos pajėgos nebandė užmegzti kontakto su Maskvos bombonešio ekipažu. Sekmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką dėl specialių ekonominių priemonių taikymo Turkijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.