Vokietijos ministras: Europos laukia dar didesnė migrantų banga

[[ge:lrytas:lrytas:520424]]

Ministras teigė, kad į Europą atvyko dar tik 10 proc. žmonių, kurie yra priversti bėgti iš Sirijos ir Irako.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Ministras teigė, kad į Europą atvyko dar tik 10 proc. žmonių, kurie yra priversti bėgti iš Sirijos ir Irako.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2016, 3:12 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:56 AM

„Pas mus atvyko tik 10 proc. žmonių, kurie yra priversti bėgti iš Sirijos ir Irako“, – teigė ministras ir pridūrė, kad į Europą keliauja dar nuo 8 iki 10 mln. žmonių.

Pasak ministro, Europa susidurs su dar didesne pabėgėlių banga, nes Afrikos gyventojų skaičius artimiausiais dešimtmečiais padvigubės. Todėl G.Mulleris mano, kad norint įveikti migracijos krizę būtina pasiekti visiškai kitokį tarptautinio bendradarbiavimo lygį.

„Interneto ir mobiliųjų telefonų laikais visi žino apie mūsų gerovę ir gyvenimo būdą“, – teigė ministras ir ragino investuoti į švietimo plėtrą ir sukurti perspektyvas tose šalyse, iš kurių emigruojama.

„Mes pasiekėme klestėjimą besivystančių šalių sąskaita. Daugiau tai nebesitęs, – pažymėjo G.Mulleris. – Vėliau jokios mūsų sukurtos taisyklės neduos naudos – žmonės mūsų neatsiklaus, ar jie gali čia atvažiuoti.“

Ministras pasisakė už didesnę paramą Sirijai ir Irakui. Pasak jo, Europos sukurtas fondas turėtų siekti apie 10 mlrd. eurų. Be to, G.Mulleris pareiškė, kad į fondą mokėti turėtų pirmiausia tos valstybės, kurios nepriima pabėgėlių.

TASS, remdamasi Vokietijos savaitraščiu „Spiegel“, rašo, kad per ateinančius metus į Europą per Turkiją bandys patekti apie milijoną pabėgėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.